REMI S POSUŠJEM

Željezničar prokockao pobjedu i pokvario slavlje "Manijaka"

Na startu drugog dijela Posušje je došlo do pogotka nakon velike greške Josipa Bendera koji se poigravao ispred svog šesnaesterca

Sa utakmice na Grbavici. SCsport.ba

E. Ć.

19.11.2022

Fudbaleri Željezničara i Posušja su podijelili bodove u utakmici 19. kola Premijer lige BiH (1:1), a susret je obilježio sjajni ambijent koji su priredili domaći navijači povodom 35. rođendana popularnih "Manijaka".

Plavi su otvorenog garda krenuli po vodstvo već u uvodnim minutama susreta. Prvu priliku imali su u osmoj minuti, šutirao je Nedim Mekić, lopta je skrenuo Dženis Beganović i promašio gol gostiju. Željezničar je stvarao prilike, a do vodstva stiže u 35. minuti, kada je nakon centaršuta Semira Štilića pogodio Armin Hodžić.

Da stvar bude bolja za domaće, Hodžić je pogodio u trenucima kada je krenula velika bakljada.


U nadoknadi prvog poluvremena Sedad Subašić je imao stopostotnu šansu, ali nije ju realizovao. Na startu drugog dijela Posušje dolazi do izjednačenja nakon velike greške Josipa Bendera koji se poigravao ispred svog šesnaesterca. 

Nakon što mu je Lučić ukrao loptu, u mrežu ju je pospremio Toni Jović. Jović je imao još jednu šansu, ali se tada Bender istakao intervencijom. Lučić je nakon asistencije, spasio svoj gol nakon Mekićevog pokušaja.

Na kraju je susret završen bez pobjednika (1:1), a "Plavi" su utakmicu priveli kraju s igračem manje jer je Malić dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. In

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.