PROGNOZA TREĆEG DANA SP

Feđa Dudić za “Avaz”: Danci igraju moderan, okomit i brz fudbal

Sve osim pobjeda Argentine i Francuske bilo bi ogromno iznenađenje

Feđa Dudić. FK Sarajevo

Piše: G. Šumar

22.11.2022

Trećeg dana Svjetskog prvenstva 2022. godine u Kataru na programu su četiri utakmice: Argentina – Saudijska Arabija (11 sati – grupa C), Danska – Tunis (14 – grupa D), Meksiko – Poljska (17 – grupa C) i Francuska – Australija (grupa D – 20).


Izraziti favoriti

- U dvije utakmice imamo izrazite favorite, i zbog igračkog kadra i zbog reputacije tih reprezentacija. To su Argentina i Francuska - rekao je jedan od naših najboljih mladih trenera Feđa Dudić (39) u razgovoru za “Dnevni avaz” i dodao:

- Sve osim pobjeda te dvije selekcije bilo bi ogromno iznenađenje.

U meču Danska - Tunis malu prednost dao je Evropljanima.

- Danci su odlično odigrali kvalifikacije za ovo prvenstvo i zabilježili devet pobjeda, uz samo jedan poraz od Škotske kad su se već matematički plasirali na završni turnir. Isto tako bilo je i u Ligi nacija, gdje su gubili samo od Hrvatske. Igraju moderan, okomit i brz fudbal, uz dobar posjed i presing koji rade visoko na protivničkoj polovini - analizira Dudić.


Ogroman ulog

Smatra da je duel Poljska – Meksiko, bar na papiru, najneizvjesniji.

- Ogroman je ulog u ovoj utakmici jer realno će Argentina zauzeti u ovoj grupi prvo mjesto, a ove dvije reprezentacije će se boriti za drugo. Zbog toga očekujem jednu opreznu utakmicu u otvaranju, jer niko ne želi izgubiti. Samim tim bi faktički već bili na izlaznim vratima Mundijala. Očekujem tvrdu utakmicu, a neriješen rezultat se nameće kao najneizvjesniji – zaključio je Dudić.


Vaga ponude

Naš mladi fudbalski stručnjak - nakon ostavke na Koševu, vaga ponude.

- Imam upita iz regiona, a vidjet ćemo da li će doći do saradnje. Svakako je sada pauza u svim ligama, konstatira Dudić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.