VELIKA SENZACIJA

Ko je selektor Saudijske Arabije Erve Renar: Sviđa nam se to što nas smatraju najmanjom ekipom

Nije nas briga, rekao je Francuz

Erve Renar. Twitter

G. Š.

22.11.2022

Selektor reprezentacije Saudijske Arabije Erve Renar (Herve Renard - 54) danas je režirao svjetsku senzaciju na Svjetskom prvenstvu 2022, nakon što su njegovi izabranici u 1. kolu pobijedili favorizovane Argentince. 


Volimo kad zaborave na nas

Međutim, bivši trener Lila, USM Alžira i Sošoa, ali i selektor Zambije, Angole, Obale Slonovače i Maroka, jučer je dao jednu netipičnu izjavu. Naime, rekao je da ne vjeruje da će njegova reprezentacija izboriti osminu finala u grupi pored Argentine, Poljske i Meksika.

- Volimo kad zaborave na nas, rekao je Rener i dodao:

- Sviđa nam se to što nas smatraju najmanjom ekipom. Nije nas briga. Opravdano ako uzmemo u obzir FIFA rang listu. Mislim da nećemo proći u sljedeći krug, ali ovdje smo da se borimo. Na svjetskim prvenstvima ima iznenađenja i to je naš mentalitet, istakao je francuski stručnjak.


Uvijek možete napredovati

Također, pohvalio je Argentinu kao jednu od najboljih selekcija na svijetu, te rekao da će biti "zadovoljstvo" suočiti se s igračima koje vodi Lionel Skaloni (Scaloni), s kojim se već jednom suočio kada je vodio Maroko u 2019. u prijateljskoj utakmici.

- Kad izgubite utakmicu uvijek možete napredovati. Ta se utakmica igrala u Tangeru 2019. godine, bilo je jako vjetrovito i Skaloni je već bio u Argentini. Napravio je izvanredan posao. U tom trenutku bio sam impresioniran Argentinom, a sutra (danas - op.a.) će biti drugačiji scenarij na turniru koji nema nikakve veze s tom utakmicom, dodao je Renar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.