NAKON 17 GODINA

Glejzeri navodno prodaju Mančester junajted

Podsjetimo, Glejzeri su u klub ušli 2005. godine kada su ga kupili za 790 miliona funti, no navijači posljednjih nekoliko godina nisu zadovoljni načinom na koji vode "Crvene đavole"

Navijači kivni na Glejzere zbog slabih rezultata. Twitter

E. Ć. / BBC

23.11.2022

Mančester junajted jučer je saopćio da je i zvanično raskinut ugovor sa Kristijanom Ronaldom (Cristiano) nakon eksplozivnog intervjua Portugalca u kojem je iskritikovao sve u klupu, počevši od uprave, trenera Erika Ten Haga, te pojedinih saigrača.

Nedugo zatim, BBC je objavio kako Glejzeri (Glazers) žele prodati Junajted. Britanci nisu objavili više detalja, odnosno da li američka porodica namjerava prodati dio dionica ili čitav kontrolni paket.


Podsjetimo, Glejzeri su u klub ušli 2005. godine kada su ga kupili za 790 miliona funti, no navijači posljednjih nekoliko godina nisu zadovoljni načinom na koji vode "Crvene đavole". Junajted se pretvorio više u marketinški projekat nego u fudbalski klub, koji je nekada bio u samom vrhu evropskog fudbala, a sada je daleko od toga.

- Dok nastojimo nastaviti graditi klupsku historiju uspjeha, odbor je odobrio temeljnu procjenu strateških alternativa. Procijenit ćemo sve opcije kako bismo osigurali da najbolje služimo našim navijačima i da Mančester junajted maksimalno iskoristi značajne prilike za rast koje klub ima danas i u budućnosti - rekli su Avram i Džoel (Joel) Glejzer.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.