GRUPA E

Šta na premijeri Mundijala mogu Nijemci? Nema Sanea, tu je Musijala, Miler...

Fudbalska supersila uvijek je jedan od favorita za krunu

Nijemci nisu oduševili na generalnoj probi pred Mundijal u Kataru. DW

Piše: G. Š.

23.11.2022

Nijemci su prije četiri godine došli u Rusiju sa orelom svjetskog šampiona, ali Panceri nisu uspjeli da prođu grupnu fazu. Ove godine ekipa Hansija Flika želi da spere ljagu iz 2018. godine. U konkurenciji Španije, Kostarike i Japana, plasman u osminu finala ne bi trebalo da bude problem.

Povreda Sanea

Fudbalska supersila uvijek je jedan od favorita za krunu. Loša vijest za selektora Flika je povreda asa Bajerna Liroja Sanea. On je propustio posljednji trening i neće igrati danas (14 sati) na otvaranju Mundijala protiv Japana.

- Sane je nedostupan za utakmicu protiv četvorostrukog azijskog prvaka zbog povrede koljena. Ostalih 25 igrača njemačke reprezentacije je treniralo na posljednjem treningu u Al Šamalu, saopštio je Fudbalski savez Njemačke.

Zdravstvene probleme ima i veteran Tomas Miler koji bi, ipak, mogao da igra u prvom meču Grupe E. I Antonio Ridiger se vratio u pun trenažni proces, pa će i i iskusni defanzivac da bude u startnoj postavi.

Dobrim igrama u Verderu, ali i zbog gola protiv Omana u generalnoj probi, Niklas Filkrug se nameće kao prvi izbor za napadača. Flik izuzetno cijeni Tomasa Milera sa kojim je uspješno sarađivao u Bajernu. As Bavaraca je debitovao na SP za Njemačku 2010. godine u Južnoj Africi. Dosad je postigao 10 golova i imao šest asistencija na planetarnom šampionatu. Miler juri Jirgena Klinsmana, strijelca 11 pogodaka, a nisu daleko ni Gerd Miler sa 14 i rekorder po broju golova na SP Miroslav Klose koji je 16 puta zatresao mrežu.

- Kada bi trener mogao da napravi igrača, rezultat bi bio Tomas Miler, rekao je selekto Pancera i dodao:

- On je dobar primer šta treba da se očekuje od igrača. Od njega svako može da nauči. Tomas je izuzetan i veoma poseban u svakom pogledu. Njegova vrijednost je iznad atletskih sposobnosti.


Džamal Musijala igra odlično za Bajern

Nijemci nisu oduševili na generalnoj probi pred Mundijal u Kataru. Tek u finišu su slomili otpor Omana. Japanci su uvijek neugodni, veliki broj igrača brani boje evropskih klubova. U posljednjoj proveri Kanada je bila bolja, slavila je protiv Samuraja sa 2:1. 

Džamal Musijala igra odlično u dresu Bajerna i on bi mogao da bude perjanica Flika u Kataru. Lucidni vezista je postigao devet pogodaka i ima šest asistencija na 12 mečeva u dresu bavarskog giganta.

Što se tiče Japana, Karou Mitoma i Vataru Endo su se oporavili od bolesti i povrede, pa će biti u konkurenciji za tim, kao i vezista Sportinga Hidemasa Morita. Desni bek Arsenala Takehiro Tomijasu nije igrao protiv Kanade zbog lakše povrede, ali će zauzeti mjesto u startnoj postavi protiv šampiona svijeta iz 2014. godine. U srcu odbrane nezamenjiv je Majo Jošida, rekorder po broju utakmica u dresu reprezentacije. Odigrao je dosad 122...

Kladionica Mozzart na pobjedu Nijemaca daje kvotu 1.45. Pogledajte sve ostale kvote na Mozzart Bet siteu i odigrajte online 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.