INCIDENT IZ APRILA

Ronaldu stigla kazna zbog razbijanja mobitela autističnom dječaku

Portugalac će morati platiti 50.000 funti

Ronaldo: Dobio i dvije utakmice suspenzije. TWITTER

A. V.

23.11.2022

Nakon što je u utorak raskinuo ugovor s Mančester junajtedom, Kristijano Ronaldo (Cristiano) je u srijedu saznao i kaznu koju mu je izrekao Engleski fudbalski savez (FA) za incident u aprilskom dvoboju protiv Evertona na Gudison Parku.

Ako će ikada ponovno zaigrati u engleskoj Premijer ligi, 37-godišnji Portugalac će morati propustiti prve dvije utakmice, a na račun FA će morati uplatiti iznos od 50.000 funti (oko 58.000 eura).

Ronaldo je po završetku spomenute utakmice, odigrane 9. aprila, u kojoj je Everton pobijedio Mančester junajted, pri izlasku s terena izbio mobitel iz ruke mladog autističnog navijača protivničkog kluba.

Liverpulska policija je pokrenula istragu o incidentu, a Portugalac se sljedeći dan izvinio 14-godišnjem mladiću okarakteriziravši svoje ponašanje neprimjerenim.

- Nije se lako suočiti s osjećajima u takvim teškim trenucima. Unatoč svemu, morao bih biti pun poštovanja i strpljiv te primjer mladima koji vole ovu igru - napisao je tada Ronaldo.

U procesu donošenja odluke neovisni regulatorni odbor je zaključio da je Ronaldovo ponašanje bilo neprikladno i nasilno te je u skladu s time i izrekao disciplinsku mjeru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.