TRENER "ZMAJEVA"

Elvir Rahimić za “Avaz”: Bit će još iznenađenja u Kataru

Duel Brazil – Srbija se mora pogledati obavezno, rekao je Rahimić

Rahimić: Francuzi su nekako, bar do sada, bili najuvjerljiviji. NSBiH

Piše: G. Šumar

24.11.2022

Trener naše reprezentacije Elvir Rahimić Svjetsko prvenstvo 2022. prati u Istanbulu, gdje odmara s porodicom nakon naporne sezone koju je završio u Moskvi.

- Gledao sam većinu utakmica, rekao je Rahimić u razgovoru za “Dnevni avaz”.


Tvrda utakmica

Kako ste Vi vidjeli remi Hrvatske i Maroka?

- Teška, tvrda utakmica – skoro bez šansi, tako da je remi realan rezultat. Maroko ima dobar tim, tako da će biti interesantno, kako u toj grupi, tako i na Mundijalu.

Je li i Vas iznenadio poraz favorizirane Argentine od Saudijske Arabije?

- To je svakako senzacija. Saudija je pobijedila baš zasluženo, svaka im čast. To je najveće iznenađenje u dosadašnjem toku Mundijala, uz poraz Nijemaca od Japana. Ostale utakmice su, otprilike, završile kako se očekivalo. S druge strane, Francuzi, Englezi... su bili baš dobri. Također, to važi i za Španiju.

Srbija večeras igraju protiv Brazila.

- To će sigurno biti dobra utakmica, teška za prognozu. Srbija odmah na startu ima dobru provjeru, da vidi(mo) šta može. Brazil je svakako top reprezentacija. Možda je za Srbiju i dobro što već u 1. kolu igra protiv jedne takve reprezentacije. To je duel koji se mora pogledati, obavezno.


Francuska i Engleska

Ko je vaš favorit u Kataru?

- Kao što sam to već rekao, Francuska, Engleska... Francuzi su nekako, bar do sada, bili najubjedljiviji. Bit će tu još iznenađenja.

Zašto ne spominjete Brazil u krug favorita?

- Iskreno, nisam ih gledao u zadnje vrijeme – vidjet ću ih protiv Srbije... Srbija ima dosta dobru reprezentaciju, odlične igrače. Zbog toga u četvrtak očekujem interesantnu utakmicu. Ne znam može li još neko tu uskočiti u krug favorita - rekao je Rahimić, koji uskoro planiram “skoknuti” do rodnih Živinica i Sarajeva.

Popravni ispit za Argentince

Jeste li u prvoj utakmici očekivali više od Lionela Mesija (Messi)?

- Od njega se uvijek očekuju čuda, da bude prevaga. Međutim, potrefila se takva utakmica. Saudijska Arabija je odigrala odlično, dobro su bili postavljeni na terenu – taktički odlično. Na kraju ih je i Bog pogledao, vratila im se borbenost. S druge strane, više smo svi očekivali od kompletne reprezentacije Argentine. Ali jednostavno, desi se takav dan, kad ništa ne ide. Ima tih dana. Možda je dobro što im se to desilo odmah u 1. kolu, jer imaju i popravni ispit. Analizirat će gdje su griješili i kako drugačije izaći u 2. kolo – rekao je Rahimić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.