NAŠALILI SE S NAPADAČEM

Kim, Kim, Kim, Kim i Kim su uspjeli zaustaviti Urugvajce, na društvenim mrežama se pojavila hit fotografija sa Suarezom

Nunjez je nešto govorio Suarezu, a korisnici Twittera su se odlučili našaliti i napisati kako je Nunjez savjetovao Suareza da ujede Kima. "Problem" je bio što je na terenu bilo pet Kimova

Nunjez Suarezu: Ujedi Kima. Twitter

E. Ć.

25.11.2022

Reprezentacije Južne Koreje i Urugvaja jučer su podijelile bodove u prvom meču grupe H Svjetskog prvenstva u Kataru. Urugvajci, iako su bili favoriti uoči utakmice, nisu uspjeli savladati Južnu Koreju.

Iako Urugvajci imaju silovit napad predvođen Luisom Suarezom, Darvinom Nunjezom (Darwin Nunez), a tu je i Edinson Kavani (Cavani), Južnokorejanci su se odbranili i sačuvali svoju mrežu netaknutom.

Korisnici društvenih mreža su se našalili navodeći kako napadači Urugvaja nisu imali šanse, jer je nasuprot njih bilo pet Kimova u odbrani. 


Pet Kimova u odbrani Južne Koreje. Screenshot / Sofascore

Naime, na golu Južne Koreje bio je Kim Seung-Giu, koji brani za Al Shabab, potom Jung-Gvon Kim iz Ulsana i Min-Jae Kim koji igra za Napoli, a tu su bili i Jin-Su Kim, te Mun-Hvan Kim iz Jeonbuka.


Na društvenim mrežama se pojavila i šaljiva fotografija, na kojoj su iskusni Suarez i mladi Nunjez u tunelu stadiona neposredno pred izlazak na teren. Nunjez je nešto govorio Suarezu, a korisnici Twittera su se odlučili našaliti i napisati kako je Nunjez savjetovao Suareza da ujede Kima. "Problem" je bio što je na terenu bilo pet Kimova.

Šala na račun iskusnog urugvajskog napadača nastala je jer je on u prošlosti tokom utakmice Mundijala 2014. godine ujeo Italijana Đorđa Kjelinija (Giorgio Chiellini), a isti incident je napravio i u duelu Liverpula i Čelzija kada je ujeo Branislava Ivanovića.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.