SVJETSKO PRVENSTVO

"Biti ili ne biti" za reprezentacije Srbije i Kameruna: Šta kažu kladionice

U tim se vratio Filip Kostić, a iznenađenje predstavlja Nemanja Maksimović, koji je dobio prednost u odnosu na Nemanju Gudelja

Sa posljednjeg treninga reprezentacije Srbije. FSS

Piše: G. Š.

28.11.2022

FIFA još uvijek nije zvanično objavila postave, ali zato jesu gotovo svi ostali mediji. Naše istočne komšije ponovo igraju sa jednim isturenim napadačem, a to je Aleksandar Mitrović. U tim se vratio Filip Kostić, a iznenađenje predstavlja Nemanja Maksimović, koji je dobio prednost u odnosu na Nemanju Gudelja.


Križanje sa grupom H

KAMERUN (4-3-3): Epasi - Faj, Kasteleto, Enkulu, Tolo - Angijsa, Kunde, Hongla - Embuemo, Čupo Moting, Ekambi.

SRBIJA (3-4-2-1): V. Milinković Savić - Milenković, Veljković, Pavlović - Živković, Lukić, Maksimović, Kostić - Tadić, S. Milinković Savić - A. Mitorivić.

Ovo je utakmica koja je reprezentaciji Srbije "biti ili ne biti". Kako bi dodatno podgrijejao atmosferu, Mozzart je pripremio posebnu akciju. Ukoliko vjerujete Draganu Stojkoviću Piksiju i njegovim izabranicima, pa igrate tiket na njihovu pobjedu, dobit ćete najbolju kvotu na svijetu. Dvojka na "Orlove" nigde na planeti neće biti tako velika kao u Mozzartu!

To nije sve... U slučaju da se Srbija plasira u osminu finala, tamo će za rivala imati ekipu iz H grupe. Ako bude druga, igrat će protiv lidera. U borbi za to, prvo mjesto, "viđeni" su Portugal i Urugvaj. 

Popravni ispit

Poraz Srbije od Brazila nije bio toliko ubjedljiv, koliko je našim istočnim komšijama ostao gorak ukus zbog nemoći "Orlova" da naprave makar jednu konkretnu šansu pred golom favorizovanog protivnika. Međutim, to je bilo prije četiri dana, ovog ponedjeljka na programu je nova utakmica i velika prilika da se popravi utisak. 

Piksi dobro zna šta znači turnir, ne sudi se nikad na osnovu jednog meča, a "šampionski gen" koji su  reprezentativci Srbije pokazivali iznova tokom kvalifikacija i Lige nacija opet je na ispitu. Rival je ranjeni Lav, Kamerun, koji je također poražen na premijeri od Švicarske (1:0). Afrikanci ipak imaju neke ozbiljne falinke koje bi Dušan Tadić i njegovi saigrači mogli lako da ugroze. 

Kamerun je prije dolaska u Katar odigrao četiri prijateljske utakmice i nijednom nije pobijedio, ima po dva poraza (od Uzbekistana i Južne Koreje) i dva remija (sa Jamajkom i Panamom). 

Podsjetimo, 2010. godine u prijateljskoj utakmici pred Mundijal u Južnoj Africi, "Orlovi" su u jedinomdosadašnjem mduelu slavladali kamerun sa 4:3.

Kladionica Mozzart na pobjedu "domaćina"daje kvotu 5. Pogledajte sve kvote na Mozzart Bet siteu i odigrajte online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.