HISTORIJSKO RIVALSTVO

Sautgejt: Utakmica s Francuskom je naš najveći test

Bit će to veliki izazov i sjajna utakmica za igranje, smatra selektor Engleske

Sautgejt i Kejn. TWITTER

A. V.

5.12.2022

Selektor reprezentacije Engleske Garet Sautgejt (Gareth Southgate) rekao je da će četvrtfinalna utakmica s Francuskom biti najveći test za njegovu ekipu na Svjetskom prvenstvu.

- To će biti naš najveći test. Oni su svjetski šampioni, imaju nevjerovatno talentirane igrače, odlične igrače. Protiv njih je vrlo teško igrati i postići golove. Bit će to veliki izazov i sjajna utakmica za igranje, uz veliko historijsko rivalstvo koje je proizvelo nekoliko sjajnih utakmica - rekao je Sautgejt na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Engleske plasirali su se sinoć u četvrtfinale nakon što su pobijedili Senegal s 3:0.

Selektor Engleske upitan je za napadača Francuske Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe), koji je do sada postigao pet golova na turniru.

- To je prvoklasan igrač koji je već pokazao za šta je sposoban, na ovom turniru i na ostalim. On je sjajan igrač, ali mi vrlo dobro znamo i Olivijea Žirua (Olivier Giroud). Imaju i dobru odbranu. Gdje god da pogledate imaju veliki broj igrača na svim pozicijama - naveo je Sautgejt.

Kapiten Engleske Hari Kejn sinoć je postigao prvi gol na turniru. To je 52. gol Kejna za reprezentaciju i nedostaje mu jedan pogodak kako bi izjednačio rekord Vejna Runija (Wayne Rooney) po broju golova za državni tim.

- Kada napadač ne postigne gol, to mu uvijek ostane na pameti, ali njegova preciznost u završnici donijela mu je pogodak. Pozitivno je to što su naši golovi podijeljeni među nekolicinom igrača i ne zavisimo samo od jednog fudbalera - rekao je Sautgejt.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.