DA LI ĆE PRIHVATITI

Guardioli ponuđeno da vodi jednu od najjačih selekcija

U Brazilu su svjesni da je Pep vezan sa Cityjem snažnim ugovorom sve do 2025. godine

Guardiola: Primamljiva ponuda. Facebook

D. H.

11.12.2022

Pep Guardiola je nedavno potpisao novi ugovor sa Manchester City, ali je sada dobio novu nepristojnu ponudu - da vodi jednu od najjačih selekciju, Brazil.

Prema saznanjima katalonskog "Sporta", inače bliskog Pepovim ljudima, Guardiola je dobio poziv Fudbalskog saveza Brazila da naslijedi Titea, koji je napustio kormilo Južnoamerikanaca.

U Brazilu su svjesni da je Pep vezan sa Cityjem snažnim ugovorom sve do 2025. godine, ali to im ne umanjuje želju da sa njim nastupe na Mundijalu 2026. u SAD, Kanadi i Meksiku.

Pojedini izvori su ranije čak tvrdili da su spremni da imaju i nekog v.d. selektora dok Pep ne prihvati da dođe u Brazil, ali to su ostale nepotvrđene glasine.

Danas je priča ponovo aktuelizovana, iako se pominje da je među snažnim kandidatima i Abel Fereira koji čini čuda sa klupi Palmeirasa.

Gvardiola još uvijek nije odgovorio, ali gotovo da niko ne može da zamisli da napusti "Etihad" još barem dvije godine.

Da li će Brazilci biti spremni da ga čekaju i da li im je zbog Pepa potrebno da sa dvojicom selektora idu do Mundijala 2026. godine.

Brazil je ispao od Hrvatske na Mundijalu u Kataru, ali je prema mišljenju i svih anketa i parametara, imao najbolji tim na turniru i od početka je u svim kladionicima bio prvi favorit za osvajanje, ali nije uspio, prenosi "As"

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.