IZAZVALO DOSTA REAKCIJA

Engleske fudbalske legende saglasne: Orsato nije trebao svirati penal

Hrvati su loše reagirali u odbrani, ali slažem se s momcima, ovo nije penal, rekao je Roj Kin

Sporna situacija kada je sviran penal. AP

S. S.

14.12.2022

Gol kojim su Argentinci stigli do vodstva u polufinalu protiv Hrvatske stigao je iz diskutabilnog penala i podigao je dosta prašine, pa širom svijeta se raspravlja o toj odluci italijanskog suca Orsata. Evo što kažu stručni komentatori engleskog Mirrora:

- Zapravo, ovo je prekršaj Juliana Alvareza. Golman nije mogao ništa drugo osim stajati na mjestu, a Alvarez je naletio na njega. Sudac nije išao gledati na VAR, to ne mogu razumjeti - kazao je Ijan Vrajt (Ian Wright), bivši reprezentativac Engleske, danas neizostavni dio analitičkog dijela utakmice.

S njim se slaže i Geri Nevil (Gary Neville), legendarni bek Mančester junajteda.

- Tako je, ovo uopšte nije trebao biti penal. Livaković je zapravo samo napravio pokret udesno, zaustavio se prije nego što je Alvarez uputio udarac, a onda mu je Argentinac odnio nogu. Šta golman može učiniti u takvoj situaciji? Morao je napraviti taj pokret, morao je postaviti nogu. Da je nastavio trčati prema Alvarezu, onda bi ovo bilo pošteno dosuđeno, ali on se prije toga zaustavio - mišljenje je Nevila, a na tom tragu zaključak iznosi i Roj Kin (Roy Keane), također dugogodišnji član Crvenih vragova.

- Hrvati su loše reagirali u odbrani, ali slažem se s momcima, ovo nije penal - rekao je Kin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.