SJAJNI GOLMAN

Brat podijelio fotografiju: Martinez je danas jedan od junaka Argentine, a prije četiri godine je bio u ulozi navijača

Emilijano je prije četiri godine s bratom sa tribina bodrio Argentinu, a danas je jedan od najboljih u ekipi

Braća Martinez: Zajedno bodrili "Gaučose" u Rusiji. Twitter

E. Ć.

15.12.2022

Fudbalska reprezentacija Argentine izborila je finale Svjetskog prvenstva gdje će u nedjelju igrati protiv Francuske. Prilika je to za "Gaučose" da u domovinu donesu trofej na koji se čeka još od 1986. godine. 

Jedna od ključnih figura u argentinskom timu je golman Emilijano Martinez, koji se naročito istakao u četvrtfinalu kada je odbranio dva penala Virdžilu Van Dajku (Virgil Van Dijk) i Stivenu Berghajsu (Steven Berghuis).

Njegov brat Alehandro (Alejandro) je na Instagramu podijelio dvije fotografije. Na prvoj je on zajedno sa slavnim bratom na tribinama stadiona u Rusiji gdje su 2018. bodrili Argentinu, a na novoj fotografiji napravljenoj u Kataru je on sam, jer je njegov brat Emilijano dio reprezentacije za koju briljantno brani. 


Objava Alehandra Martineza na Instagramu. Screenshot

- Napredovao si toliko mnogo, tako da oni koji misle da znaju sve o tebi, moraju da te upoznaju ponovo. Idemo Argentina, volim te brate - poručio je Alehandro Martinez.

Podsjetimo, Argentinci su loše počeli, prvenstvo su otvorili šokantnim porazom od Saudijske Arabije (1:2), ali su onda ubacili u brzinu više i zaigrali mnogo bolje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.