VELIKO RIVALSTVO

Žulio Cezar pred finale Mundijala 2022: Kao Brazilac, dužan sam navijati za Francusku

Argentina i Francuska su napravili veliku stvar plasmanom u finale, a neka pobijedi bolji, rekao je Karlos

Žulio Cezar. Twitter

G. Š.

16.12.2022

Rivalstvo između Brazila i Argentine je vjerovatno najveće na svijetu kada je u pitanju reprezentativni fudbal. Na jednoj strani je petostruki prvak svijeta, a na drugoj dvostruki, a još su komšije. I zato nije preveliko iznenađenje što Brazilci neće navijati za Argentince u finalu Mundijala.


Nemamo drugu reprezentaciju

Podsjetimo, opšta radost je nastala na tribini sa "Gaučosima" pred meč Argentina - Nizozemska kada je saopćeno da je Brazil ispao od Hrvatske... Na pitanje da li će navijati za Argentinu u finalu Mundijala 2022, bivši brazilski as Roberto Karlos (Carlos) diplomatski, ali dovoljno jasno je odgovorio:

- Ne, mi Brazilci nemamo drugu reprezentaciju za koju navijamo, zanima nas samo naš tim. Argentina i Francuska su napravili veliku stvar plasmanom u finale, a neka pobijedi bolji, rekao je Karlos.

Nekadašnji brazilski golman Žulio Cezar (Julio) je bio otvoreniji.


Mesi je nevjerovatan, ali...

- Kao Brazilac, dužan sam navijati za Francusku. Volim Mesija, nevjerovatan je, igra prelijepo. Ali, od rivalstva između Brazilaca i Argentinaca se ne može pobjeći. Da smo mi u finalu sa Francuskom, Argentinci bi navijali protiv nas, tako da neću da budem licemjer. Ali, da nisam navijač Brazila, volio bih da Gaučosi osvoje titulu, jer igraju sjajan fudbal na ovom prvenstvu - istakao je Žulio Cezar.

Odluka o prvaku svijeta pada u nedjelju od 16 sati na stadionu Lusail u Kataru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.