ODLAZAK KAPITENA

Serhio Buskets objavio kraj reprezentativne karijere

Napušta reprezentaciju kao treći igrač s najviše nastupa u historiji

Buskets: Bio svjetski i evropski prvak. TWITTER

A. V.

16.12.2022

Španski veznjak Serhio Buskets (Sergio Busquets), koji je s "Crvenom furijom" osvojio naslov svjetskog prvaka 2010., u petak je objavio kraj reprezentativne karijere.

- Želim objaviti da je nakon gotovo 15 godina i 143 utakmica došao trenutak da se oprostim od španske reprezentacije - napisao je na društvenim mrežama 34-godišnji igrač Barcelone.

- Bila mi je čast predstavljati svoju zemlju i dovesti je do najviše razine, biti svjetski i evropski prvak, biti kapiten i odigrati toliko utakmica, s manje ili više uspjeha, ali uvijek dajući sve od sebe i ostavljajući sebe tako da sve ide kako treba - dodao je.

Buskets je podsjetio da je uvijek nastojao učiniti sve kako bi "svi osjetili koliko su važni, pomažući svima i boreći se za isti cilj, uz jedinstvena, nezaboravna i historijska iskustva.

Barcin veznjak napušta reprezentaciju kao treći igrač s najviše nastupa u historiji, iza stopera Serhija Ramosa (Sergio - 180 nastupa) i golmana Ikera Kasiljasa (Casillas - 167).

Buskets je bio posljednji predstavnik reprezentacije koja je 2010. godine osvojila Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi, a bio je i dio španske selekcije koja je osvojila Euro 2012.

Zadnju utakmicu s "Crvenom furijom" odigrao je 6. decembra, u osmini finala Svjetskog prvenstva u Kataru protiv Maroka (0-0, 3-0), pri čemu je promašio jedanaesterac u raspucavanju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.