EMILIANO MARTINEZ

Argentinski golman: 2014. sam roštiljao, 2018. sam bio na tribinama i rekao da ću za četiri godine braniti

Martinez je za argentinsku reprezentaciju debitovao tek prošle godine

Emiliano Martinez: Ne osjećam se kao da smo superiorni. AP Photo/Natacha Pisarenko

S. S.

17.12.2022

Jedan od argentinskih junaka na putu do finala Svjetskog prvenstva u Kataru bio je i 30-godišnji golman Emiliano Martinez. Posebno se istaknuo u četvrtfinalnom meču s Nizozemcima, kojima je u raspucavanju odbranio dva penala. Sada je Martinez na konferenciji za medije najavio finale.

- Nikad ne volim da ljudi govore da smo favoriti. Ne osjećamo se kao da smo superiorni, a ni suprotno. Uvijek govorim da je naša prednost što imamo najboljeg igrača na svijetu. Mislio sam da nikad neću vidjeti boljeg igrača nego što je bio Mesi na Copa Americi 2021., ali na ovom Svjetskom prvenstvu on je još bolji - izjavio je.

Martinez je za argentinsku reprezentaciju debitovao tek prošle godine. Dugo je bio igrač Arsenala, gdje je došao još 2010. godine, ali je konstantno bio na posudbama u engleskim nižim ligama. Prethodne tri sezone proveo je u Aston Vili te postao jedan od najboljih golmana Premijer lige.

- Tokom finala Svjetskog prvenstva 2014. godine pripremao sam roštilj za svoju porodicu. U Rusiji 2018. sam bio na tribinama s bratom i rekao sam mu da ću biti u idućem finalu - prisjetio se Martinez.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.