EMILIANO MARTINEZ

Golman Argentine prozvao Embapea: On ne zna dovoljno o fudbalu

Kada nemate iskustva, onda je bolje da šutite, poručio je

Martinez: On nikad nije igrao u Južnoj Americi. AP PHOTO/NATACHA PISARENKO

S. S.

18.12.2022

Mnogo je kritika stiglo na račun Kilijana Embapea kada je ljetos izjavio da su evropske kvalifikacije za Mundijal teže nego bilo koje druge i da kvalitet rivala sa kojima igraju Evropljani dovodi do toga da selekcije sa ovog kontinenta gospodare fudbalskim svijetom u posljednje vrijeme.

Stizale su kritike iz svih krajeva svijeta, a najglasniji su bili Brazilci i Argentinci koje je Embape konkretno i pomenuo u svojoj izjavi:

- Kada dođemo na Svjetsko prvenstvo mi smo spremni. Sa druge strane Brazil i Argentina ne podižu nivo koji im je dovoljan za igranje u kvalifikacijama. Fudbal je napredniji u Evropi, zato su evropske selekcije osvajale posljednja prvenstva.

Zbog ovoga je stigla i kritika uoči finala Mundijala u kojem će Francuska, koja brani titulu osvojenu u Rusiji, igrati protiv Argentine. Ovoga puta stigla je od Emilijana Martineza.

- On ne zna dovoljno o fudbalu. Nikada nije igrao u Južnoj Americi. A kada nemate iskustva, onda je bolje da šutite. Ali, nema veze. Mi smo sjajan tim i to je svima jasno - rekao je Martinez na konferenciji za medije.

Finale Mundijala u Kataru igra se danas od 16 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.