DANAS JE VELIKO FINALE

Benzema odbio Makronov poziv da dođe u Katar

Karimovi nepojavljivanje na stadionu svakako bi bilo veliko iznenađenje

Karim Benzema. Twitter

G. Š.

18.12.2022

Uprkos brojnim problemima sa povredama igrača reprezentacija Francuske je uspjela da stigne do posljednjeg koraka u odbrani titule svjetskog prvaka. Da bi sačuvali krunu, Trikolori će od 16 sati morati da savladaju Argentinu.


Problemi sa povredama

Pokazao je Didije Dešam da može daleko dogurati i bez nekoliko važnih "šarafa u svojoj mašineriji", ali sigurno je da bi mu danas mnogo lakše bilo da na raspolaganju ima i Karima Benzemu, Ngoloa Kantea, Pola Pogbu, Presnela Kimpembea, Kristofera Nkunkua. Većina njih bit će u loži stadiona Lusail, dok je neizvijestan dolazak Benzeme.

Napadač Real Madrida morao je da otkaže igranje na Svjetskom prvenstvu samo dva dana pred prvi meč protiv Australije, zbog povrede kvadricepsa. Vratio se iz Dohe u Francusku, a potom otputovao u Španiju na terapije. Postojala je nada da bi zvanično najbolji fudbaler svijeta u 2022. godini mogao da se tokom takmičenja priključi reprezentativnim kolegama, međutim, to se nije dogodilo.

Očekivalo se da će sjajani golgeter doputovati na finale kao moralna podrška saigračima, ali RMC piše da je njegov dolazak u Katar i dalje pod znakom pitanja. Navodno je Benzema, za razliku od ostalih pomenutih igrača, odbio poziv predsjednika Francuske Emanuela Makrona da predsjedničkim avionom doputuje u Dohu. Da li će doći u sopstvenoj režiji, ostaje da vidimo.


"Ne interesuje me"

Benzemino nepojavljivanje na stadionu svakako bi bilo veliko iznenađenje. Doduše, njegova jučerašnja objava na Instagramu - fotografija uz poruku "ne interesuje me", nagoveštava da bi baš to moglo da se dogodi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.