ISPUNJENJE SNA

Ovo je čekao cijeli život: Mesi na koljenima i u suzama nakon odlučujućeg penala

Kada je Gonzalo Montijel postigao odlučujući gol, Argentinci su potrčali prema strijelcu gola, a Mesi je samo pao na koljena i počeo plakati

Mesi: Savladale ga emocije. Twitter

E. Ć.

18.12.2022

Fudbaleri Argentine danas su nakon velike drame i nevjerovatne finalne utakmice uspjeli osvojiti Svjetsko prvenstvo. "Gaučosi" su nakon penala pobijedili aktuelne prvake Francuske (4:3) i preoteli im tron.

Osvajanjem Mundijala ispunjen je san najboljeg argentinskog igrača Lionela Mesija (Messi). On je osvojio jedini trofej koji je nedostajao u njegovoj nevjerovatnoj karijeri, a dobio je i nagradu za najboljeg igrača turnira. 

Mesi je bio nervozan dok je trajala penal-serija. Bojao se novog neuspjeha jer je na penale dva puta gubio u finalu Kopa Amerike, ali ovog puta je bilo drugačije.

Kada je Gonzalo Montijel postigao odlučujući gol, Argentinci su potrčali prema strijelcu gola, a Mesi je samo pao na koljena i počeo plakati jer nije mogao vjerovati da je konačno ispunio svoj san.

Saigrači su ga vidjeli na koljenima te su mu dotrčali u zagrljaj. Prvi je u zagrljaj svom kapitenu otišao Leandro Paredes.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.