BIVŠI FUDBALER NJEMAČKE

Švajnštajger o ogrtanju Mesija plaštom: Oduzet mu je najveći trenutak karijere

Ako su htjeli odati počast lokalnim običajima, to su mogli napraviti kasnije, u svlačionici, rekao je

Švajnštajger: Mesiju se to nije svidjelo, kao ni meni. AP / Twitter

S. S.

19.12.2022

Leo Mesi se spremao primiti trofej prvaka svijeta od prvog čovjeka FIFA-e Đanija Infantina (Gianni Infantino), ali tada se dogodilo iznenađenje. Najboljeg fudbalera svijeta i kapitena novih svjetskih prvaka katarski šeik Tamim bin Hamad Al-Tani (Al-Thani) ogrnuo je misterioznim crnim plaštom. Kasnije se saznalo da je to bisht, tradicionalni ogrtač bogatih katarskih državljana koji ga preko odjeće nose u posebnim, svečanim prilikama.

Ovakav potez katarskog vlastodršca naišao je na brojne kritike na društvenim mrežama te medijskih komentatora. Ističu da je ono što je napravio nametljivo i kako je očito da je Mesiju (Messi) bilo neugodno što je obučen u ono što ne želi nositi. Jedan od onih kojima se to nikako nije svidjelo je i Bastijan Švajnštajger (Bastian Schweinsteiger).

Velikan Bayerna i reprezentacije Njemačke, koju je 2014. vodio do svjetskog naslova, ovako je to komentirao na televiziji ARD, gdje je bio u funkciji analitičar: 

- Katarski vladar je tim potezom Mesiju oduzeo najveći trenutak njegove karijere. Očito je da se Mesiju to nije svidjelo, kao ni meni. Ako su htjeli odati počast lokalnim običajima, to su mogli napraviti kasnije, u svlačionici. Sve u svemu, jako neuspješan performans.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.