NEĆE PREUZETI BRAZIL

Anćeloti: Nemam namjeru napuštati Real

Ostaje do kraja ugovora

Anćeloti: Imam puno ciljeva s Realom. TWITTER

A. V.

20.12.2022

Italijanski fudbalski strateg Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti), inače trener madridskog Reala, demantirao je informacije kako je jedan od glavnih kandidata za selektora Brazila.

- Živim dan po dan i ne znam što mi donosi budućnost, ali nemam namjeru napuštati Real prije nego mi istekne ugovor, a on traje do kraja juna 2024. godine. Ako me Real prije toga ne otpusti ja sam tu, u Madridu i to vrlo sretan - rekao je u razgovoru za Radio RAI 63-godišnji trener Madriđana.

Nakon ispadanja u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva od Hrvatske reprezentacija Brazila je kraju privela priču sa selektorom Titeom, ali službeno još nije objavljeno ime njegovog nasljednika. Premda su brazilski mediji pisali kako je apsolutni favorit Portugalac Abel Fereira (Ferreira), u posljednje se vrijeme spominjalo i ime Anćelotija (Ancelotti).

- Imam puno ciljeva s Realom. Kako ove sezone tako i do kraja ugovora - kazao je Anćeloti koji se i kratko osvrnuo na Svjetsko prvenstvo i novog prvaka Argentinu.

- Njihov selektor Skaloni (Scaloni) je napravio izvanredan posao, makar ništa novo nije osmislio. No, Argentini svaka čast.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.