TRAŽILI 15 MILIONA EURA

Pogbin brat nakon tri mjeseca pušten iz zatvora, optužen da mu je iznuđivao novac s kriminalcima

Matiasu je zabranjen kontakt s Paolom

Paul i Matias Pogba. Društvene mreže

A. K. / Gol.hr

23.12.2022

Brat veznjaka francuske nogometne reprezentacije i Juventusa Paula Pogbe (29), Matias (Mathias, 32), pušten je iz zatvora u kojem se nalazio od 18. septembra zbog navodne umiješanosti u ucjenjivanja svog mlađeg brata.

Matias Pogba, kao i još tri osumnjičena, uhapšeni su u septembru zbog sumnje u pokušaj iznude Paula Pogbe, koji trenutno igra u Juventusu. Matias je napustio zatvor u petak ujutro, potvrdio je njegov advokat, prenosi Gol.hr.


Oružje i otmica

Matiasu su zabranjeni kontakti s osumnjičenima za ucjenu i iznudu Paula Pogbe. Zabranjen mu je i kontakt s majkom Jeo (Yeo) i bratom Paulom. Ne smije napustiti zemlju niti smije išta objavljivati ​​na društvenim mrežama.

Optužen je za iznudu u organiziranoj skupini i sudjelovanje u kriminalnoj skupini. U ovom slučaju optužena su još četiri osumnjičema. Pretpostavlja se da su oni rođaci braće Pogba, starosti između 27 i 36 godina, koji se terete za iznudu oružjem, otmicu i sudjelovanje u zločinačkoj organizaciji.


Prijetnja videom

Sve se dogodilo u martu ove godine u Parizu kada su četvorica muškaraca pod prijetnjom oružja odvela Paula Pogbu u jedan stan u pariškom predgrađu Lagny-sur-Marne, gdje je Pogba odrastao. Tamo su članovi bande optužili Pogbu da im nije finansijski pomogao otkako je postao profesionalni igrač.

Pogba je navodno rekao istražiteljima da mu je banda prijetila puškama i tražila 15 miliona eura kako ne bi objavila kompromitirajući video, te jer su ga "diskretno štitili" tokom posljednjih 10 godina.

Pogbin brat u pritvoru je proveo 89 dana, dok Paul Pogba nije nastupio na Svjetskom prvenstvu u Katru zbog povrede.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.