POTEZ NAZVAO GLUPIM

Vijera osudio nepristojni gest Martineza: Skrenuo je pažnju s uspjeha Argentine

Francuskoj legendi se nije svidjelo to što je uradio golman novog svjetskog prvaka

Vijera: Nije bilo potrebe za tim. TWITTER

A. V.

24.12.2022

Trener Kristal Palasa Patrik Vijera (Patrick Vieira) nazvao je slavlje golmana Aston Vile na Mundijalu Emilijana Martineza (Emiliano) "glupim" i istaknuo da je ocrnio pobjedu Argentine u finalu Svjetskog prvenstva u Katru.

- Slike golmana koje sam vidio su malo pokvarile ono što je Argentina postigla na Svjetskom prvenstvu. Mislim da nije bilo potrebe za tim. Ponekad ne možete kontrolirati svoje emocije, ali mislim da je Martinez napravio nešto glupo na ceremonijama - rekao je Vijera, koji je i sam bio svjetski prvak s Francuskom 1998.

Nakon pobjede Argentine u finalu Svjetskog prvenstva protiv Francuske, Martinez je napravio nepristojnu gestu Zlatnom rukavicom koja mu je dodijeljena kao najboljem golmanu turnira. Nekoliko je puta ismijao i francuskog napadača Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe. Tokom pobjedničke parade u Buenos Ajresu, Martinez je viđen kako drži lutku koja predstavlja bebu, čije je lice bilo prekriveno fotografijom Mbapea, koji je postigao tri gola u finalu.

Martinez će se sljedeće sedmice vratiti u svoj klub, a trener Aston Vile Unai Emeri (Emery) najavio je da namjerava razgovarati sa svojim čuvarom mreže o njegovom kontroverznom ponašanju.

Francuska ministrica sporta Ameli Udea-Kastera (Amelie Castera) bila je puno oštrija prema Martinezovu ponašanju.

- Smatram to jadnim. To je vulgarno, neprimjereno i nedoraslo prilici -  rekla je Udea-Kastera, dodavši da se Martinez "nije istaknuo kao pobjednik, već se ponašao prilično loše".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.