ZVANIČNO

Dejli Blind napušta Ajaks

Nizozemski prvak raskinuo ugovor s iskusnim defanzivcem

Blind: Započeo karijeru u Ajaksu. TWITTER

A. V.

27.12.2022

Dugogodišnji nizozemski fudbalski reprezentativac Dejli Blind (Daley) i Ajaks raskinuli su ugovor kojim je 32-godišnji defanzivac bio vezan za "Kopljanike" do kraja ove sezone, priopćili su iz kluba u utorak.

Blind je u Ajaksu započeo svoju seniorsku karijeru 2008., a u klub se vratio 2018. nakon što je četiri godine proveo u Premijer ligi noseći dres Mančester junajteda.

- U prošlih nekoliko dana postigli smo dogovor s Dejlijem o raskidu ugovora. Nadam se da će pronaći klub u kojem će moći završiti svoju uspješnu karijeru - izjavio je u klupskom priopćenju glavni operativac Ajaksa i proslavljeni nizozemski golman Edvin van der Sar (Edwin).

Blind je bio neizostavni član nizozemske reprezentacije i na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu, na kojem su Nizozemci ispali u četvrtfinalu od Argentine nakon raspucavanja s bijele tačke, a bio je strijelac u uvjerljivoj 3:1 pobjedi protiv reprezentacije SAD-a u osmini finala. Sakupio je 99 nastupa u nacionalnom dresu.

Za Ajaks je nastupio u više od 300 utakmica i sedam puta osvojio naslov prvaka Nizozemske, po čemu je zaostao samo za Johanom Krojfom (Cruyff) i Sjakom Svartom (Sjaak Swart) koji su osvojili osam nizozemskih prvenstava.

Ove sezone je nastupio u 13 od 14 ligaških utakmica koje je Ajaks odigrao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.