ŠPANSKI STRUČNJAK

Pep Gvardiola otkrio koji mu je poraz najteže pao u karijeri: To nisam bio ja

Činio sam stvari koje obično ne činim, previše sam slušao druge, rekao je Gvardiola

Gvardiola: Prije Sitija bio trener Bajerna i Barcelone. AP

E. Ć.

28.12.2022

Trener Mančester sitija i jedan od najboljih stručnjaka na svijetu Pep Gvardiola (Guardiola) govorio je o porazu koji mu je najteže pao u njegovoj trenerskoj karijeri.

Gvardiola je 2008. godine preuzeo Barcelonu, a sa Kataloncima je napravio čudo i u dva navrata osvojio sve što je mogao osvojiti. Nakon Barcelone vodio je Bajern Minhen (2013. - 2016.), a od 2016. je na klupi Mančester sitija.

Španski stručnjak se, govoreći o najtežem porazu, prisjetio 2014. godine kada je njegov Bajern bio razbijen u duelu protiv Real Madrida usred Minhena (4:0). Bilo je to u polufinalu Lige prvaka, a Real je na kraju i osvojio. Bila je to jubilarna 10. titula prvaka Evrope za "Kraljeve".

Real je u Madridu pobijedio 1:0 golom Karima Benzeme, a onda je u revanšu sa čak 4:0 slavio protiv Bajerna. Po dva gola dali su Serhio Ramos (Sergio) i Kristijano Ronaldo (Cristiano).

- To je moj najgori poraz u karijeri. To nisam bio pravi ja. Činio sam stvari koje obično ne činim, previše sam slušao druge. Bio sam prehrabar u polufinalu. Izgubio si? Je**ga, pobijedit ćeš drugi put, ali izgubiti bez osjećaja da si učinio sve što možeš je najviše poražavajuće - rekao je Gvardiola.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.