BEZ LEGENDARNOG OCA

Šumaherov sin objavio najtužniju božićnu fotografiju

Fanovima je jedan detalj posebno privukao pažnju

Mik sa sestrom Đinom Marijom i majkom Korinom. INSTAGRAM

A. V.

28.12.2022

Posljednjih dana, Instagram je u znaku božićnih fotografija slavnih koji su rado dijelili kako su i s kim proslavili praznik. 

Međutim, među hiljadama objava, jedna se posebno izdvojila i čak je proglašena "najtužnijom fotografijom proslave Božića".

U pitanju je slika koju je objavio na svom profilu Mik Šumaher (Mick Schumacher), sin legende Forumule 1, Mihaela Šumahera (Michael).

Na fotografiji nasmijano pozira uz majku Korinu (Corinna) i sestru Đinu Mariju (Gina Maria). Ipak, proslavljeni šampion nije bio s njima. 

"Nedostaje Mihael", "Zašto i Mihael nije tu", "Ovo je tako tužno"... pisali su mnogi, a bilo je i onih koji su mišljenja da je možda baš legenda Formule 1 taj koji ih je fotografisao, iako je činjenica da je ovako nešto malo vjerovatno.

Podsjetimo, legendarni vozač Formule 1 doživio je tragičnu nesreću na skijanju u jednom francuskom odmaralištu u decembru 2013. godine, nakon čega je skoro šest mjeseci bio u medicinski indukovanoj komi.

Od 2014. godine, kada je prebačen u porodičnu kuću na rehabilitaciju, porodica Šumaher se povukla iz javnosti kako bi zaštitila njegovu privatnost. Ni danas se ne zna u kakvom je stanju sedmostruki šampion Formule 1.

Određeni izvori bliski porodici govore da je Šumaher poput biljke, te da terapija matičnim ćelijama nije uspjela. Jedino što se zna je da može da sjedi i da pravi "bebeće" korake. 

Ova činjenica rastužila je njegove fanove širom svijeta, a poslednja objava njegovog sina samo potvrđuje da su male šanse da ćemo slavnog šampiona ikada više vidjeti u javnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.