THE ATHLETIC

Ahmedhodžić: Cilj je dovesti BiH do velikog takmičenja

Kada bismo mogli da se kvalifikujemo, to bi mnogo značilo ljudima iz BiH, rekao je bh. stoper

Anel Ahmedhodžić. Twitter

G. Š.

29.12.2022

Naš fudbalski reprezentativac iz Šefild junajteda Anel Ahmedhodžić (23) u razgovoru za britanski "The Atletic" osvrnuo se i na naš državni tim. 

- Cilj je dovesti BiH do velikog takmičenja, kao što je to Evropsko prvenstvo, rekao je Ahmedhodžić i dodao:

- Kada bismo mogli da se kvalifikujemo, to bi mnogo značilo ljudima iz BiH. Kao dječak sam oduvijek želio da igram za našu zemlju. Sada izgledamo kao tim koji raste zajedno.

Potom se vratio osam godina unazad.

- Plasirali smo se na Svjetsko prvenstvo kada sam imao 14 godina. To je bilo veoma veliko, ali nikada nismo igrali na Evropskom prvenstvu. Kao tim sada prolazimo kroz smjenu generacija. Imamo dobre šanse da odemo na Euro. Pobjeda u grupi Lige nacija dala nam je sigurnost, a i osigurali smo baraž za EP. Ipak, vjerujem da mi, kao igrači, ne trebamo gledati na to. Trebamo se fokusirati da budemo među prve dvije reprezentacije u kvalifikacijama - istakao je Ahmedhodžić, koji ove sezone igra odlično za Šefild junajted, koji večeras (21.15 sati) gostuje Blekpulu.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 4.60. Pogledajte sve ostale kvote na Mozzart Bet siteu i odigrajte online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.