NOVO POJAČANJE

Kodi Gakpo kaže da je u Liverpul stigao da osvoji što više trofeja

Stigao je kao kasni Božićni poklon navijačima

Cody Gakpo. twitter

B. L.

29.12.2022

Kodi Gakpo (Cody) je prvo pojačanje Liverpula u zimskom prijelaznom roku. Tranfser vrijedan 37 miliona funti sa dodacima.

Nizozemac je potpisao ugovor do 2028.godine i nosit će broj 18.

- Veoma sam uzbuđen sto sam ovdje, jedva čekam da počnem trenirati i spremiti se za sljedeći meč. Sve se dogodilo tako brzo, ja sam provodio Božić kada je sve završeno. Svakog koga znam me je zvao na telefon koji je bio vruć, ali sam ja zahvalan na čestitkama - rekao je Gakpo.

- Klub je sam za sebe veliki tako da je najveći uspjeh za mene sto su pokazali zainteresovanje, ja sam tu da osvojimo trofeja koliko je moguće da pokazemo svijetu sta možemo uraditi i koliko mogu napredovati da postanem bolji igrač. Fanovima se zahvaljujem za toplu dobrodošlicu i radujem se što ću ih moći vidjeti u punom stadionu - dodao je Gakpo sa Sky.

Otkrio je i ko mu je savjetovao dolazak na Enfild.

- Van Dajk (Dijk) me je zvao zadnjih dana. Rekao mi je da je klub veliki, mislim da je familijaran klub sto je za mene veliko jer sam familijaran čovjek. Samo je rekao dobre stvari o klubu, htio je da se pridružim timu.

O novom pojačanju Liverpula govorio je i trener "Redsa" Jirgen Klop (Jurgen Klopp).

- Gakpo je sjajan igrač, ali i sjajan čovjek. Uspjeli smo dovesti igrača kojeg pratimo već duže vrijeme i u koga vjerujemo da će imati svijetlu budućnost sa nama - poručio je Klop.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.