LONDON

Nekadašnja doktorica Čelzija "zapalila" društvene mreže

Oglasila se ispod jedne objave u opremi Čelzija i napisala samo jednu riječ - „Venga!“

Eva Karneiro. Twitter

G. Š.

29.12.2022

Prije sedam godina tadašnja doktorica Čelzija Eva Karneiro (Carneiro) je na kontroverzan način napustila londonske "Plavce", nakon sukoba sa Žozeom Murinjom (Jose Mourinho). No, vjerovatno najpoznatija doktorica u historiji fudbala najavila je senzacionalni povratak.


Tvit podijeljen više hiljadu puta

Incident je, podsjetimo, završio na sudu. Eva je podnijela zahtjev za otkaz, stvar je na kraju riješena van suda, ali ona rijetko govorio o tome. Danas radi u svojoj, privatnoj klinici u Londonu, ali je plan da se vrati. Naime, oglasila se ispod jedne objave u opremi Čelzija i napisala samo jednu riječ - „Venga!“ (Hajdemo - op.a.). Taj njen tvit je do sada podijeljen više od hiljadu puta.

Murinjo je javno kritikovao Evu na početku sezone 2015/2016 zbog načina na koji je ukazivala pomoć Edenu Azaru (hazard) koji se povrijedio u sudijskoj nadoknadi protiv Svonsija (2:2). 

Tada je utrčala u teren da ukaže pomoć fudbaleru, što je značio da će Azar morati da napusti travnjak i sačekati da ga sudija opet pozove... Murinjo je zbog toga "poludio".


Morate da razumijete igru

- Nisam bio zadovoljan svojim medicinskim osobljem jer čak i ako ste ljekar ili predstavnik na klupi, morate da razumijete igru, rekao je Murinjo nakon utakmice.

Odnos između Murinja i Karneira je tada zauvijek razbijen, a tadašnji menadžer "Plavaca" nije dozvolio doktorici da prisustvuje treninzima ili utakmicama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.