KOLAŠINAC IGRAČ UTAKMICE

Tudor: Baš mi je drago zbog Seada, sjajan je profesionalac

Nuno Tavares je trebao početi utakmicu, ali je povraćao i imao bolove u trbuhu, pa ga je zamijenio Sead Kolašinac, rekao je trener Marseja

Igor Tudor. Twitter

G. Š.

30.12.2022

Marsej našeg Seada Kolašinca sinoć je na Velodromu - u 16. kolu Lige 1, sa 6:1 deklasirao Tuluz, a ovaj duel je obilježio fenomenalni pogodak bh. reprezentativca. "Zmaj" je sa lijevog boka utrčao u sredinu, primio loptu i onda se u trku, riješio čak četvorice protivničkih igrača prije nego što je zatresao mrežu. To je njegov drugi gol u posljednje dvije utakmice. Znog toga je razloga za zadovoljstvo imao i šef stručnog štaba Marseja Igor Tudor.

- Zabili smo sjajne golove, po tome ću pamtiti ovu utakmicu, rekao je Tudor i dodao:


- Sretan sam zbog svih igrača koji su se upisali u strijelce. Jedan defanzivac je zabio, drugi asistirao. To je sjajno. Drago mi je da smo do kraja pritiskali i tražili novi gol. Načinom na koji igramo trošimo puno energije, te s toga moramo biti u formi. Ova utakmica će nas učiniti fizički još jačima. Ako bih morao izdvojiti nešto što nije bilo dobro, rekao bih da moramo još raditi na ofenzivnom presingu, malo smo tu kasnili. Zapravo, Nuno Tavares je trebao početi utakmicu, ali je povraćao i imao bolove u trbuhu, pa ga je zamijenio Sead Kolašinac. A Nuno je ušao kasnije. Baš mi je drago zbog Seada, sjajan je profesionalac, uvijek daje sve od sebe i zaslužio je ovakav pogodak, zaključio je Tudor.

Iz Marseja su jutros objavio da je Kolašinac proglašen igračem utakmice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.