"PRLJAV VEŠ"

Mitrović: Hijene oko Fudbalskog saveza Srbije su šutjele dok smo gazili sve pred sobom

Pitanje vremena je bilo kad će osuti paljbu po nama, rekao je napadač "Orlova"

Aleksandar Mitrović. Twitter

G. Š.

31.12.2022

Nema mira u fudbalskoj Srbiji. Nakon ne baš uspješnog nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kataru počeo je na vidjelo izlaziti "prljav veš". Tamošnju fudbalska javnost protresao je član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije Novica Tončev, koji je između ostalog rekao kako novac za premije za reprezentativce Srbije nije bio ravnopravno podijeljen. Dio njegovih optužbi demantirao je napadač Srbije i engleskog Fulam Aleksandar Mitrović.


Novac nije bitan

- Odmah ću vam reći – još jedna laž! Niko od nas ne igra za Srbiju zbog novca. Osobno, sramim se i pričati na temu premija. Igramo u odličnim klubovima, zarađujemo i više nego dovoljno, reprezentacija traži čistu glavu i srce. Novac nije bitan! Ne ulazim u to ko je koliko dobio, niti me tuđi novac zanima. Znam da su ispoštovani svi ljudi u sistemu Fudbalskog saveza Srbije, najuža jezgro A reprezentacije također, svi do jednog - rekao je Mitrović u intervjuu za "Sport klub".

Sjajni centarfor prokomentirao je i nastup Srbije u Kataru, gdje je njegova ekipa zauzela posljednje mjesto u skupini G. Mitrović smatra kako su neki u Srbiji zbog toga ‘likovali‘.


Već viđen scenario

- Konkretno, hijene oko Fudbalskog saveza Srbije. Skrivene u kojekakvim rupama, šutjele su dok je Srbija gazila sve pred sobom. Pitanje vremena je bilo kad će osuti paljbu po nama. Već viđen scenario, samo što su pojedinci direktno dodatno ciljali i na selektora Dragana Stojkovića. A, kad smo s Piksijem briljirali, nigdje istih stručnjaka nije bilo – zaključio je Mitrović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.