LA LIGA

Barcelona prosula pobjedu u gradskom derbiju, u centru pažnje sudija Lahoz

Katalonci prekinuli niz od pet uzastopnih pobjeda

Levandovski: Danas bez gola. 90.min

E. Ć.

31.12.2022

Barcelona je kiksala u posljednjoj utakmici u 2022. godini. Izabranici Ćavija Ernandeza (Xavi Hernandez) su na domaćem terenu remizirali sa gradskim rivalom Espanjolom (1:1) u 15. kolu La Lige.

Katalonci su poveli u 7. minuti golom Markosa Alonsa (Marcos), koji je pogodio nakon asistencije Andreasa Kristijansena (Christiansen). Barcelona je propustila nekoliko prilika, a Espanjol je sve to kaznio u 73. minuti. Alonso je od junaka postao tragičar jer je faulirao Hoselua (Joselu) i skrivio penal, koji je u gol pretvorio upravo Hoselu.

Barcelona je tako prekinula niz od pet uzastopnih pobjeda. 


U centru pažnje našao se i sudija Antonio Mateu Lahoz koji je u razmaku od tri minute (75. - 78.) dao dva žuta kartona Đordiju Albi (Jordi) zbog prigovora, a onda je u 80. minuti pokazao čak dva crvena kartona igračima Espanjola. 

Jedan je poništio nakon VAR pregleda, ali je Vinicijus Souza morao napustiti meč. Ukupno je Španac dodijelio čak 13 žutih i dva crvena kartona.

Barcelona je ostala na prvom mjestu sa 38 bodova, koliko ima i drugoplasirani Real. Espanjol je na 16. mjestu sa samo 13 osvojenih bodova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.