PREMIJERŠIP

Sjajni Njukastl odolio Arsenalu, da li je Brajton "presudio" Lampardu

Nije bilo golova na Emirejtsu, a sudija Medli pokazao je čak devet žutih kartona

Sa duela Arsenala i Njukastla. AP

E. Ć.

3.1.2023

U derbiju večerašnjeg programa 19. kola engleske Premijer lige Arsenal i Njukastl su odigrali bez golova (0:0). Bio je to duel dvije ekipe koje su u vrhu tabele, a "Svrake" su uspjele odoljeti i prvoplasiranom Arsenalu.

"Topnici" su imali dobre prilike preko Bukaje Sake (Bukayo) i Granita Džake (Xhaka), ali nisu uspjeli doći do gola. Na drugoj strani zaprijetio je Žoelinton (Joelinton), ali ni on nije bio precizan. 

Arsenal je sjajnu priliku imao u 80. minuti, ali je Gabrijel Martineli (Martinelli) bio neprecizan. Osam minuta kasnije sjajni Nik Poup (Nick Pope) je odlično intervenisao i odbranio šut Edija Nketije (Eddie Nketiah). 

Zanimljivo da je sudija Endrju Medli (Andrw Madley) pokazao čak devet žutih kartona. 

Večeras su odigrana još tri susreta. Mančester junajted je upisao sigurnu pobjedu na svom terenu protiv Burmuta rezultatom 3:0, a utakmicu je obilježio detalj iz finiša prvog poluvremena, kada se povrijedio Doni Van de Bek (Donny van de Beek).


Aleksandar Mitrović je bio junak svog Fulema u pobjedi na gostovanju kod Lestera (1:0). Reprezentativac Srbije je pogodio u 17. minuti nakon asistencije Brazilca Vilijana (Willian) za velika tri boda tima sa Kreven Kotedža. 

Brajton je uvjerljivo slavio kao gost protiv raštimanog Evertona (4:1). Ovo bi mogao biti posljednji meč Frenka Lampara (Frank) na klupi "Karamela".

Za Brajton su strijelci bili Kaoru Mitoma, Evan Ferguson, Solomon Marč (March) i Paskal Gros (Pascal Gross), dok je utješni gol za Everton bio djelo Demaraja Greja (Gray) iz penala u sudijskoj nadoknadi.









Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.