DAO PRISTANAK

Husem Auar mijenja reprezentaciju: Nikada nije dobio pravu šansu

Nogometaš Liona nema mjesto u timu Francuske

Auar: U Alžiru će dobiti status zvijezde. TWITTER

B. Ligata

6.1.2023

Alžirski nogometni savez obajvio je na nacionalnoj televiziji da je Husem Auar (Houssem Aouar) dao svoj pristanak da se pridruži alžirskoj reprezentaciji.

Predsjednik alžirskog saveza također je otkrio da postoje pregovori sa još nekim igračima koji su spremni da promijene sportsko državljanstvo i da brane boje zemlje svog porijekla.

Izvori bliski samom igraču istakli su da postoje razgovori i pregovori, ali da još uvijek nije postignut konačan dogovor, mada je Auar spreman da se odrekne dresa francuske reprezentacije kako bi igrao za Alžir.

Nogometaš Liona nema mjesto u timu Francuske, nije bio ni na dva posljednja velika takičenja, dok bi u Alžiru sasvim sigurno imao mnogo veći status zvijezde.



Do sada je sakupio samo jedan nastup za seniorsku reprezentaciju Francuske i to zaigravši u prijateljskom meču protiv Ukrajine u 7:1 pobjedi kada je upisao i dvije asistencije.

Bio je pozvan za mečeve u Ligi nacija protiv Portugala i Hrvatske, ali nije dobio šansu. Prethodno je odigrao 15 utakmica za U-21 tim Francuske, te je postigao četri gola.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.