BOGATI VLASNICI

Vlasnici PSG-a razmišljaju o kupovini engleskog giganta

Akitvno nastoje pojačati svoju ekspanziju ulaganjem u manje klubove, Evropa je prioritet, ali postoji mogučnosti da se uključe u jedan južnoamerički klub

Al-Kelaifi: Žele Premijerligaša. TWITTER

B. Ligata

9.1.2023

"Katar Sports Investments" pojačava napore kako bi pronašao jedan tim u koji će uložiti ove godine. Aktivno razgovaraju sa engleskim timovima, uključujući Totenhem. Glavni čovjek PSG-a Naser Al-Kelaifi (Nasser Al-Khelaifi) je imao sastanak sa glavnim čovjekom Totenhema, Danijelom Levijem (Daniel Levy) u Londonu prošle sedmice.

Kako piše novinar Ben Jacobs (Džejkobs), Katar Sport Investments održao razgovor sa čelnicima Totenhema

- Počeli su razgovori, koji su održani u Londonu prije nekoliko dana, QSI procjenjuje sve opcije i klubove. Očekuje se da će 2023. godina biti ambiciozna i da će se napraviti više ulaganja u klubove. Nije bilo razgovora sa Liverpulom – izjavio je Ben Jacobs (Džejkobs) novinar "CBS".

- Akitvno nastoje pojačati svoju ekspanziju ulaganjem u manje klubove, Evropa je prioritet, ali postoji mogućnosti da se uključe u jedan južnoamerički klub - dodao je Ben.


Čini se da slijede stope vlasnika Mančester sitija, City Football Group. Oni su napravili veliki uspjeh od kako su preuzeli Siti u 2008. godini, ali su u zadnjim godinama napravili Siti grupu koja se proširila globalno.

U julu, kupili su Italijanski Palermo za 11.2 miliona funti, s tim je postao 12 klub Siti grupe.

Takodjer, vlasnici su francuskog Trojesa, Đirone (Španija), Melburn sitija (Australija), Lomela (Belgija), Montevidea (Urugvaj), Nju Jork sitija (Amerika), Mumbai sitija(India), Jokohame (Japan) i Bolivara (Bolivija).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.