POZNATI NAPADAČ

Igraču Dortmunda u julu dijagnosticiran rak, a sada se vraća fudbalu: Nemam ograničenja u svom umu

Prošlog ljeta je za 35 miliona eura doveden u Borusiju kao zamjena za Norvežanina Erlinga Halanda, koji je preselio u Mančester siti

Sebastien Ale: Spreman za povratak fudbalu. Youtube

S. S.

9.1.2023

Napadač njemačkog bundesligaša Borusije Dortmund, Sebastjen Ale (Sebastien Haller) (28), vratio se treninzima i spreman je za povratak fudbalu nakon operacije i liječenja raka testisa. Haleru je u julu prošle godine dijagnosticiran rak testisa, nakon čega je napadač Obale Slonovače operisan i podvrgnut kemoterapiji. Treninzima se vratio prošle sedmice.

- Bilo je ovo teških šest mjeseci. Sretan što sam ovdje s momcima i što mogu igrati po ovom sjajnom vremenu - rekao je Ale novinarima u trening-bazi u španskoj Marbelji. Nada se kako bi mogao biti potpuno spreman za nastavak njemačkog prvenstva, koje kreće za dvije sedmice. "Naravno da je sve moguće. Nemam ograničenja u svom umu. Jedini ljudi koji mi mogu dati ograničenja su trener i medicinsko osoblje", dodao je.

Ale je karijeru počeo u Okseru, a potom je igrao za Utreht, Ajntraht, Vest Hem te Ajaks. U dresu nizozemskog prvaka je u 50 mečeva zabio 32 gola, a prošlog ljeta je za 35 miliona eura doveden u Borusiju kao zamjena za Norvežanina Erlinga Halanda, koji je preselio u Mančester siti.

Ale je nastupao za sve mlađe uzraste francuske vrste, no od 2020. igra za Obalu Slonovače, odakle je njegova majka. Za reprezentaciju Obale Slonovače je upisao 15 nastupa i postigao četiri gola. Borussija se nakon prvog dijela njemačkog prvenstva nalazi na šestom mjestu s 25 bodova, devet manje od lidera Bajerna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.