DOK SU BILI U INTERU

Murinjo ispričao anegdotu: Rekao sam Ibrahimoviću da griješi, na kraju sam bio u pravu

Zlatan je Inter zamijenio Barcelonom, ali su "Nerazuri" te sezone osvojili Ligu prvaka

Ibrahimović i Murinjo: U Interu bili zajedno sezonu. Twitter

E. Ć.

10.1.2023

Portugalski stručnjak Žoze Murinjo (Jose Mourinho) jedne prilike ispričao je zanimljivu anegdotu o Zlatanu Ibrahimoviću s kojim je godinu dana sarađivao u Interu. 

Kasnije ih je put spojio i u Mančester junajtedu, ali će Ibrahimović uvijek žaliti što je napustio Inter i otišao u Barcelonu na ljeto 2009. godine. 

Inter je bio u Los Anđelesu, gdje se pripremao za početak sezone. "Nerazuri" su trebali igrati prijateljsku utakmicu protiv Čelzija, a Ibrahimović je tražio od Murinja da ne igra, jer je imao spreman transfer u Barcelonu. Zlatan se želio priključiti Barceloni koja je godinu prije dominantno osvojila sve što je mogla osvojiti. 

- Rekao sam mu prije nego je otišao. Bili smo u Los Anđelesu, imali smo prijateljsku utakmicu protiv Čelzija. U svlačionici prije utakmice on mi je rekao kako radije ne bi igrao jer definitivno treba da ide u Barcelonu - prisjetio se Murinjo.


Portugalski stručnjak bio je upućen, jer mu je tadašnji predsjednik kluba Masimo Morati (Massimo Moratti) rekao da će Inter dobiti veliki novac za Ibrahimovića i da će iz Barcelone stići, osim novca, i Samuel Eto'o. Murinjo je rekao Ibrahimoviću da pravi grešku odlaskom u Barcelonu.

- Rekao sam mu da pravi grešku, da tamo ide sa željom da osvoji Ligu prvaka, a da ćemo je mi osvojiti. Rekao sam mu da nisam sretan sto ide, ali na kraju sam bio u pravu - ispričao je Murinjo.


Murinjo: Predvodio "Nerazure" do evropske krune. Twitter

Zanimljivo, Inter je te sezone osvojio famoznu "tripletu" - Seriju A, Kup i Ligu prvaka, a na putu do trofeja evropskog prvaka Murinjo i njegovi izabranici su eliminisali Barcelonu.

"Nerazuri" su u prvom susretu na Đuzepe Meaci slavili sa 3:1, a u revanšu je Barcelona ostvarila pirovu pobjedu od 1:0. Sjećamo se da je Murinjo trčao po travnjaku Nou Kampa i da je burno proslavio prolaz u finale.

Sjećamo se i čuvenog detalja s revanš meča kada je trener Barcelone Pep Gvardiola (Guardiola) davao instrukcije Ibrahimoviću, a onda im se prišunjao Murinjo i nešto šapnuo španskom stručnjaku.


Čuvena fotografija sa Nou Kampa. Twitter

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.