OBJAVIO KRAJ

Kapiten "Trikolora" se oprostio od državnog dresa

Igo Loris završio reprezentativnu karijeru

Loris: Želi više vremena provoditi s porodicom. TWITTER

A. V.

10.1.2023

Francuski golman i dosadašnji kapiten "Trikolora", Igo Loris (Hugo Lloris, 36) objavio je oproštaj od reprezentacije rekavši kako želi provoditi više vremena sa svojom porodicom.

- Nije lako ovo objaviti, ali nakon 14 godina u francuskom dresu, koji sam nosio s velikim zadovoljstvom, s ponosom, dužnošću i osjećajem odgovornosti, vjerujem da sam došao do kraja - rekao je za Loris u razgovoru za L'Equipe.

Loris napušta "Trikolore" kao rekorder s 145 nastupa, a iza njega su Lilijan Tiram (Lilian Thuram - 142), Tijeri Anri (Thierry Henry - 123), Olivije Žiru (Olivier Giroud - 120)...

- Francuska reprezentacija je spremna nastaviti bez mene. Imao sam sreću sa svojom generacijom da sam obilježio historiju francuskog fudbala i to mi se ne može oduzeti - dodao je.

Loris je na francuskom golu osvojio svjetski naslov 2018. u Rusiji, dok je na nedavnom Mundijalu u Kataru osvojio srebro.

Za reprezentaciju je debitirao 2008. godine, a nastupio je na tri EP-a (2012., 2016., 2020.) i četiri SP-a (2010., 2014., 2018., 2022-).

- Dođe trenutak kada morate znati prepustiti kormilo. Uvijek sam iznova govorio da francuska reprezentacija ne pripada nikome i svi se moramo pobrinuti da bude tako, ja prvi. Mislim da je ekipa spremna za nastavak. Tu je i golman koji je spreman (Majk Manjan - Mike Maignan). Radije odlazim na vrhuncu nego da čekam pad. Postoji i porodični izbor, osjećam potrebu provoditi više vremena sa suprugom i djecom - dodao je golman Totenhema.

Loris posljednjih deset godina brani za Totenhem, a prethodno je nastupao za Lion i Nicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.