ŠPANSKI SUPERKUP

Real Madrid juri rekord Barcelone: "Kraljevi" su bili nepogriješivi s penala, pogledajte promašaje Valensije

Real brani titulu osvajača španskog Superkupa, a ukoliko "Kraljevi" ponovo osvoje ovo takmičenje izjednačit će se s Barcelonom na vječnoj listi po broju trofeja (13)

Kurtoa odbranio odlučujući penal. Twitter

E. Ć.

12.1.2023

Real Madrid je uz dosta muke izborio finale španskog Superkupa, koje se igra u Saudijskoj Arabiji. "Kraljevi" su u polufinalu pobijedili Valensiju tek nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca (2:1).

Madriđani su poveli u 39. minuti kada je Karim Benzema pretvorio penal u gol. Na startu drugog dijela Samuel Lino poravnava na 1:1, što je bio rezultat koji se nije mijenjao do kraja regularnog dijela.

Promjene nije bilo ni u dodatnih 30 minuta, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Jedan od junaka Reala bio je Tibo Kurtoa (Thibaut Courtois) koji je odbranio penal Hoseu Gaji (Jose Gaya).

Izabranici Karla Anćelotija (Carlo Ancelotti) su bili bez greške. Za Real su pogađali Benzema, Luka Modrić, Toni Kros i Marko Asensio, dok su za Valensiju gol bili precizni Edinson Kavani i Hugo Giljamon. U drugoj seriji za "Šišmiše" je promašio Eraj Komer.

Real će u finalu igrati s boljim iz duela Betisa i Barcelone koji se igra večeras od 20 sati. Inače, Real brani titulu osvajača španskog Superkupa, a ukoliko "Kraljevi" ponovo osvoje ovo takmičenje izjednačit će se s Barcelonom na vječnoj listi po broju trofeja Superkupa (13).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.