NEVOLJE U RAJU

Bivša zvijezda Liverpula objavila bankrot: Mogao sam biti milijarder i opet zeznuti sve

Trošio velike pare na nekretnine za koje nije ni znao da posjeduje

Penant: Objavio bankrot krajem godine. Twitter

N.Ridžal

13.1.2023

Džeremi Penant (Jeremaine Pennat), nekadašnja zvijezda  Arsenala, Liverpula i engleske reprezentacije, početkom godine je  objavio bankrot. U intervju za "The Sun“ kazao je kako je do toga došlo. 

- Mogao sam biti milijarder i opet zeznuti sve. Pravio sam puno grešaka. Nisam znao kako se nositi sa stvarima i nisam razmišljao o posljedicama svojih postupaka. Prozvali su me lošim momkom, ali zapravo sam bio nesigurno dijete koje nije znalo što radi - izjavio je Pennant.

Kazao je za sebe da je "finansijski nepismen", izgubio je tri kuće te mu je propao brak. Otkrio je kako mu je prošle godine dijagnosticiran poremećaj pažnje s hiperaktivnošću ADHD, kao i PTSP povezan s traumom iz djetinjstva. Rekao je kako je zaboravio da posjeduje kuću u Engleskoj nakon što je iz Liverpula otišao u španjolsku Real Saragosu.

Za noć trošio destine hiljada eura

 Velike sam novce bacao na nekretnine za koje nisam ni znao - rekao je Pennant za „The Sun“, tvrdeći kako je imao osobu koja se brinula za takve teme, a za koju tvrdi da ga je prevarila, pa je ostao bez puno novca.

- Trošio sam puno para i na izlaske, nisam razmišljao o tome koliko trošim u noćnim klubovima. Dvaput sam išao u Las Vegas. Prvi put sam s prijateljima u klubu napravio račun od 30-ak hiljada eura. Nisam uopšte znao što se naručuje.

Također, uložio sam u konje i nekretnine i izgubio sav novac. Strah me pomisliti koliki bi bio ukupni iznos, ali pretpostavljam da bi bio veći od deset miliona funti, tvrdi penzionisani krilni igrač koji je za Englesku upisao 24 nastupa.

Završio u zatvoru sa ubicama i teroristima

Dok je igrao za Birmingem, 2005. godine završio je u zatvoru zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, gdje ga je posjetio tadašnji trener Stiv Brus (Steve Bruce), kojeg su saigrači prozvali "očuhom". 

Penant kaže kako najviše žali zbog toga što je bio zatvoren s ubicama i teroristima, a kada je pušten, igrao je s elektronskim privjeskom na nozi, koji je pratio njegovo kretanje.

Ipak i pored toga, on je 2006. otišao u Liverpul, s kojim je 2007. godine igrao finale Lige prvaka koje je nažalost izgubio od Milana. Godine 2018. bio je u engleskom Big Brotheru.

Novi početak

- Nije se bankrot dogodio preko noći, to su godine loših odluka i ignorisanja stvari. Nisam imao pojma koliko zarađujem i šta dolazi s mog računa - tvrdi Penant.

Danas živi s djevojkom glumicom Džes Impiazi u Sureju, ističe kako je sretan. - Nije idealno bankrotirati, ali to znači da mogu početi ispočetka – kazao je Penant poručivši mladim igračima da ne rade iste greške kao on.

Britanski list piše kako je Penant, koji ima 12-godišnjeg sina s bivšom suprugom, ne tako davno posjedovao flotu skupocijenih automobila, između ostalih posjedovao je Ferarija F430, Aston Martin DB9, Lambordžinija, Porše GTS i nekoliko skupocjenih terenaca. Uživao je u luksuznim odmaralištima poput Maldiva, Bahama, Sejšela i Dubaija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.