PRIDRUŽIO SE TRENINZIMA

Mladi reprezentativac BiH pred potpisom za Željezničar

Na Grbavici su mišljenja da može pokazati svoje kvalitete na najbolji način i napraviti kvalitetan transfer

Drljo: Zadnji angažman imao u Zrinjskom. twitter

B. L.

13.1.2023

FK Željezničar će u narednim danima dobiti prvo pojačanje. Plavi su prije par dana krenuli sa radom, a Edis Mulalić je najavio pojačanja do polaska ekipe na pripreme u Konjic.

Plavima se priključio Andrija Drljo i on će uskoro ozvaničiti svoju saradnju. Ovaj 20-godišnjak stiže iz mostarskog Zrinjskog. Nastupao je i za omladinske selekcije Širokog Brijega, te zagrebačkog Dinama, a zatim je prešao u mađarski MTK.

Okušao se i u Szentlorincu iz te zemlje, da bi se vratio u Zrinjski. Sada je slobodan i uskoro će potpisati ugovor sa Željezničarom.

Drljo je i mladi reprezentativac naše zemlje, upisao je već deset nastupa za mlade Zmajeve i sigurno zalog za budućnost. Na Grbavici su mišljenja da može pokazati svoje kvalitete na najbolji način i napraviti kvalitetan transfer.

Radi se o nogometašu zaštićenog godišta, što mu je svakako dodatni plus. Drljo nastupa na krilnim pozicijama, a krila su timu sa Grbavice itekako potrebna nakon odlaska Sedada Subašića, dok u timu nema povrijeđenog Hamze Gasala. Plave je napustio i Stjepan Vego i prema svemu sudeći više neće biti odlazaka.

Edis Mulalić je najavio pojačanja, ali kazao da će to biti planski, odnosno na pozicijama koje klub mora pojačati.

- Što se tiče novih igrača ne treba dovoditi samo da bi se zadovoljila neka forma. Mora zadovoljiti dosta stvari i dovodit ćemo kako nam stvari budu pasale. Zima je nezgodna za dovođenje igrača. Imali smo razgovore sa igračima koji su okrenuli na druge strane. Bit ćemo aktivno to je sigurno. Znate i vi šta nam je bio nedoststatak u polusezoni. Nećemo više uigravati po osam igrača, nećemo trošiti igrače, nego da radimo ciljano - rekao je Mulalić.

Sa Plavima trenira i Haris Rizvanović, a navijači se nadaju kvalitetnom pojačanju na poziciji napadača, s obzirom da je Željezničar imao dosta problema kada je efikasnost u pitanju. Haračić i Beganović su se prilično mučili, a ekipi je svakako potreban pravi golgeter. Špekuliše se o više imena, no za sada konkretnih poteza nema.

Rizvanović je rođen u Sarajevu, ponikao je u Željezničaru, a kasnije je nastupao i za Bosnu Visoko, NK Metalleghe, te NK GOŠK par sezona. Od posljednje polusezone je član Mladosti Doboj Kakanj i dolazi kao ponajbolji igrač Prve lige FBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.