SERIA A

Napoli ponizio Juventus: Pala petarda u Napulju

Iako je Napoli u ovaj meč ušao nakon poraza od Intera, a Juventus nakon serije pobjeda u ovom meču se vidjela samo jedna ekipa

SSC Napoli

S. S.

14.1.2023

U derbiju 18. kola Serije A, duelu dvije prvoplasirane ekipe Napoli je na stadionu Dijego Armando Maradona savladao Juventus 5:1.

Ne samo što ima +10 u odnosu na najbliže pratioce. Već Napoli toliko igra na višem nivou od ostatka lige da bi sve, osim osvajanja Skudeta, trećeg u klupskoj historiji, prvog od 1990. bilo ogromno iznenađenje.

Iako je Juventus u ovaj meč ušao sa serijom od osam pobjedama u ligi, a Napoli nakon poraza od Intera, prvog ove sezone, u ovom meču se vidjela samo jedna ekipa.

Napoli je poslije 39 minuta vodio 2:0 zahvaljujući tandemu Osimen-Kvaraškelija, za koje Stara dama nije imala nikakvo rješenje. Prvi je na asistenciju drugog zatresao mrežu u 14. minutu, a onda su se uloge zamijenile u 39. minutu.

Anhel di Marija je tri minuta kasnije uspio da prepolovi zaostatak i dao je nadu da bi Juventus mogao do pozitivnog rezultata u drugom dijelu. Ipak Rahmani je postigao pogodak na još jednu asistenciju Kvaraškelije u 55. minutu.  U 65. minutu Osimen drugim golom, na treću asistenciju Kvaraškelije diže na 4:1. A nevjerovatnih 5:1 postavio je u 72. minutu Eljaf Elmas, za veliki slavlje Napolitanaca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.