NEOČEKIVANO

Nekada davao golove u Ligi prvaka, a sada igra za amaterski klub

Postao je prvi Grčki igrač i drugi igrač u historiji Olimpijakosa koji je postigao het-trik u Ligi prvaka

Kostas Mitroglu: Pridružio se amaterskoj ligi u Njemačkoj. twitter

B. L.

15.1.2023

Bivši Grčki reprezentativac Kostantinos Mitroglu (Mitroglou) sada igra u amaterkoj ligi u Njemačkoj.

Napadač, koji je postizao het-trikove u Ligi prvaka je odlučio da se pridruži amaterskom klubu Reurd-Saepusen iz Njemačke.

Tridesetčetverogodišnji napadač će igrati za klub koji je mnogo divizija ispod Bundeslige, ali kako kažu mediji Mitroglu je prijatelj sa trenerom kluba Robertom Krupom (Robert Kruppa).

Reurd je zadnji u svojoj diviziji i Krupa će se nadati da će Mitroglu moći postizati golove koji će ih ostaviti u ligi. Veoma čudan potez napadača koji je osvojio mnoge trofeje i ima 65 utakmica za reprezentaciju Grčke.

U januaru 2014. godine Mitroglu je postao Fulamov najskuplji igrač u transferu vrijednom 12.4 miliona eura, ali sezona nije mogla biti gora jer su nakon 13 godina u Premijeršipu ispali iz lige.

Mitroglu je uživao kada je potpisao za Olimpijakos. Postao je prvi Grčki igrač i drugi igrač u historiji Olimpijakosa koji je postigao het-trik u Ligi prvaka pobjedom od 3:0 protiv Anderlehta 2013. godine.

Kada je napustio Fulam, Grk je imao dobru sezonu u Benfici dok nije otišao u redove Marseja u kojem je proveo četri sezone.

Zadnja njegova sezona je bila u grčkom šampionatu za Aris, 2022. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.