DOBROTVORNA AUKCIJA

Saudijski mogul platio 2.6 miliona dolara kako bi gledao okršaj Ronalda i Mesija

Ulaznica donosi niz pogodnosti

Ronaldo i Mesi. Twitter

A. V.

18.1.2023

Saudijski nekretninski mogul Musref Al-Gamdi (Mushref Al-Ghamdi) platio je na dobrotvornoj aukciji 2.6 miliona dolara za VIP ulaznicu za međusobni duel Kristijana Ronalda (Cristiano) i Lionela Mesija (Messi).

U četvrtak će se u Rijadu odigrati revijalna utakmica između izabrane ekipe sastavljene od igrača Al Nasra i Al Hilala, koju će predvoditi Portugalac Kristijano Ronaldo i s druge strane francuskog prvaka Pari Sen Žermen predvođenog Argentincem Lionelom Mesijem.

Bit će to prvi Ronaldov nastup otkako je koncem decembra potpisao unosan ugovor za saudijski Al Nasr.

Kako bi promovirali utakmicu, Saudijci su pokrenuli humanitarnu aukciju za VIP ulaznicu nazvanu "Ulaznica izvan mašte". Licitacija je počela s 266.000 dolara, a završila sa 2.6 miliona koliko je za nju platio Al-Gamdi, generalni direktor grupe za nekretnine AqarOne.

Ulaznica donosi niz pogodnosti među kojima pristup svlačionicama, te susret i fotografiranje s Ronaldom, Mesijem, Nejmarom (Neymar) i Kilijanom Mbapeom (Kylian Mbappe).

Prihod od aukcije trebao bi ići u nacionalnu dobrotvornu kampanju poznatu kao Ehsan.

Ronaldo i Mesi bili su zvijezde brojnih El Clasika kada su igrali za Real Madrid i Barcelonu između 2009. i 2018. Ovo bi mogao biti posljednji put da igraju jedan protiv drugoga.

Međutim, postoji šansa da se i Mesi pridruži Ronaldu u Saudijskoj Arabiji. Argentincu ovoga ljeta ističe ugovor s pariškim klubom, a dio medija navodi kako mu je Al Hilal spreman platiti 250 miliona eura po sezoni kako bi im se pridružio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.