DOBROTVORNI RAD

Umjesto zatvorske kazne, trenirat će mlade nogometaše

Legendarni napadača je došao na ideju kako da izbjegne boravak u zatvoru i to uz pomoć Nogometnog saveza Norveške.

Kerju: Optužen za utaju poreza. Twitter

N. R.

19.1.2023

Nekadašnji bombarder Nogometne reprezentacije Norveške, Lijona, Valensije, Aston Vile, Vest Hema, Džon Kerju (John Carew) osuđen je za tešku utaju poreza. Naime, bivša nogometna zvijezda je osuđena u novembru u rodnoj Norveškoj na četrnaest mjeseci zatvora jer nije prijavio poreznim vlastima oko 1.2 miliona eura prihoda između 2014. i 2019. godine.

Kako navode britanski mediji, 43-godišnji Kerju je izrazio kajanje zbog svog postupka, nakon čega mu je određena navedena kazna, a ona je mogla biti dvostruko veća, ali to bi se dogodilo da je dokazano kako je Džon svjesno i namjerno utajio porez. 

Legendarni napadača je došao na ideju kako da izbjegne boravak u zatvoru i to uz pomoć Nogometnog saveza Norveške i to u vidu dobrotvornog rada.

Tako je Džon na vlastitu inicijativu u decembru kontaktirao Norveški savez kako bi ponudio svoje usluge.


- Jedva čekam da se vratim sportu, nogomet ostaje važan aspekt mog života. Bit će lijepo doprinijeti razvoju nove generacije igrača - kazao je Kerju.

- Nadamo se da će moći preuzeti dužnosti vezane za nogomet tokom izdržavanja kazne, tako što će obavjestiti zatvorske vlasti o svojim obavezama u savezu - stoji u saopštenju saveza Norveške, a oglasila se i predsjednica saveza u kojem navodi. 

- Dobro je što svoje vještine želi staviti za dobrobit djece i adolescenata, Možda ovaj posao može biti sastavni dio njegove kazne – stajalo je u komentaru predsjednica Saveza Norveške Lise Klaevenes.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.