PRVA POBJEDA

Željezničar u prvoj pripremnoj utakmici slavio u Konjicu

Željezničar slavio protiv ekipe Budućnosti iz Banovića sa 1:0

Željezničar pobijedio u svojoj prvoj pripremnoj utakmici. FK Željezničar

Benjamin Ligata

25.1.2023

Željezničar je danas u 14:30 odigrao svoju prvu pripremnu utakmicu pred početak nastojeće sezone u Konjicu protiv ekipe Budućnosti iz Banovića. Željezničar je slavio sa minimalnim rezultatom 1:0.

Željezničar je u prvom poluvremenu izašao sa sastavom, Bender, Galić, Cocalić, Drina, Jašarević, Hodžić, Hajdarević, Amoah, Štilić, Drljo i Križevac.

Prvi do gola su stigli igrači Željezničara već u 18. minutu utakmice, na asistenciju Križevca sjajnim udarcem pogodio je Haris Hajdarevića sa 25 metara. Nakon vodećeg gola Plavi su nastavili sa napadima, kontrolisali su igru, ali nije bilo promejena u prvom poluvremenu.


    

Željezničar - Avaz
Željezničar - Avaz
Željezničar - Avaz
Željezničar - Avaz
Željezničar - Avaz

Za Plave u drugom poluvremenu zaigrali su Muftić, Šehić, Kosorić, Kobašević, Malić, Pirić, Mekić, Efendić, Bekrić, Santos i Beganović.

U 48. minuti Željezničar je imao sjajnu priliku, Santos je sjajno ukrao loptu, zaobišao golmana, ali je igrač Budućnosti uspio intervenisati na vrijeme. Prvi šut u okvir gola ekipa Budućnosti je uputila u 59. minuti gdje nije bilo problema za Muftića.

Željezničar je kontrolisao igru, napravili su još dvije dobre sanše u 70 i 79. minuti, ali promjene rezultata nije bilo. U 90. minuti dobro su kombinovali Santos i Beganović, ali Beganovićev udarac odlazi tačno u golmanove ruke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.