BURNO NA GUDISONU

Promjene u Begovićevom Evertonu

Čini se da će se kriza u kojoj se nalaze "Karamele" još produbiti

Asmir Begović. AP

N. Hasanović

25.1.2023

Da li se sprema promjena u vlasničkoj strukturi Evertona? Otočki mediji otkrivaju da bi Farhad Moširi mogao staviti velikana na prodaju.

Novi trener

Čini se da će se kriza u kojoj se nalaze "Karamele" još produbiti. Frenk Lampard (Frank) je prošle sedmice dobio otkaz nakon loših rezultata od početka sezone. 

Marselo Bijelsa (Marcelo Bielsa) je favorit sadašnjeg vlasnika, ali Ralf Hasenhutl i Šon Dajš su još u igri (Ralph Hasenhuttl, Sean Dyche). 

Do petka bi trebali saznati ko će voditi posrnulog velikana do kraja sezone i probati ih ostaviti u Premier ligi.

Novi vlasnik

Vlasnik Evertona Moshiri je dao intervju medijima u Engleskoj u kojima navodi kako će doći do određenih promjena, ali da do promjene vlasništva u skorijoj budućnosti ne bi trebalo doći.

Također, otkrio je kako je razgovarao sa raznim investitorima koji bi trebali pomoći pri gradnji novog stadiona i da ta investicija ne bi trebala preći 20 posto.

Igrački kadar

Everton je ostao razočaran nakon naglog zaokreta u slučaju Arnauta Danđuma (Danjuma).

Nizozemski napadač je odradio medicinski pregled, kao i dijelove video materijala koji bi služili za njegovo predstavljanje.

Zaokret se desio u utorak kada se Danđuma nije pojavio na predstavljanju, već je otputovao za London da sa njima završi medicinski i potpiše ugovor.

Problemi su se nastavili i sa Entonijem Gordonom (Anthony Gordon) i Amaduom Onanom, koji nisu prisustvovali treningu Evertona i sumnja se već da bi ih mogli dovesti Njukasl ili Čelsi.

Da li će se Everton pojačati do kraja prelaznog roka u Evropi ili će ih napustiti još neki igrači, među kojima je i Asmir Begović koji je dobio ponudu od Ronaldovog Al-Nasra.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.