PRIJELAZNI ROK

PSG kaparisao Škrinijara: Inter odbio prvu ponudu

Šampion Francuske poslao je prvu zvaničnu ponudu na adresu milanskog kluba vrijednu 10.000.000 eura kako bi Slovaka dobio već u januaru

Milan Škrinijar. Twitter

G. Š.

29.1.2023

Pomirili su se na "Đuzepe Meaci" sa gubitkom Milana Škrinijara. Pari Sen Žermen kaparisao je slovačkog stopera za ljeto, ali će pokušati da ga dovede već do kraja januarskog prijelaznog roka. Ipak, Inter je odbio prvu ponudu francuskog kluba i ne želi da se odmah odrekne 27-godišnjeg defanzivca. Ili samo diže cijenu.

Januarski transfer

Đanluka Di Marcio u svom uobičajenom ponoćnom terminu javlja da je Pari Sen Žermen krenuo u ofanzivu na Škrinijara. Naime, šampion Francuske poslao je u prethodnim satima prvu zvaničnu ponudu na adresu milanskog kluba vrijednu 10.000.000 eura kako bi Slovaka dobio već u januaru.

Prema informacijama iz Milana, Škrinijarov dolazak na Park prinčeva po završetku sezone je nemonivan. Defanzivac Intera već je dogovorio lične uslove sa Parižanima oko transfera na ljeto. Dogovorile su se dvije strane i ljetos, ali su Nerazuri tada odbili da ga prodaju iako su na stolu imali ponudu od 55.000.000 eura, nadajući se da će na kraju uspjeti da produže ugovor sa Škrinijarom. Nisu uspjeli i sada im se smiješi značajno manja zarada.

Inter spreman za pregovore 

Pomenutih 10.000.000 eura na Meaci su također odbili, traže duplo više. Da su ipak spremni na pregovore, za koje Di Marcio tvrdi da će se ubrzo nastaviti, govori i informacija da u Interu već traže zamenu za Škrinija. Pokušali su sa Tijagom Đaloom i Viktorom Lindelefom, ali prvog Lil ne želi da proda na ljeto, dok Mančester junajted pristaje isključivo na prodaju, ne i na pozajmicu što je bila ideja Nerazura.

Škrinijar je u Inter stigao iz Sampdorije u julu 2017. godine za 34.000.000 eura. U dresu Nerazura odigrao je 242 utakmice, postigao 11 i namestio pet golova, a osvojio je i četiri trofeja (Skudeto, Kup i dva Superkupa Italije)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.