IGRAČKA KRIŽALJKA REALA

Mijatović: Modrić neće željeti pomagati Belingemu

On je igrač u trendu koji se svima dopada, to nije tajna, rekao je Crnogorac

Predrag Mijatović. Twitter

G. Š.

3.2.2023

Prespavao je Real Madrid zimski prijelazni rok, kao i prethodnih godina. No, „Kraljevski klub“ kuje ozbiljnije planove za ljeto, a odavno su naciljali Džuda Belingem iz Borusije Dortmund, koji bi trebao biti sljedeće kapitalno pojačanje.

Morat će se boriti sa Liverpulom i još nekoliko klubova za potpis supertalentovanog Engleza, ali djeluje da su favoriti.

Podmlađivanje tima

- On je igrač u trendu koji se svima dopada, to nije tajna, rekao je nekadašnji as Real Madrida, Crnogorac Predrag Mijatović za španske medije i dodao:

- Znam da je Real Madrid dobro pozicioniran u njegovom slučaju i da ima dobre odnose sa Borusijom. Ali nikad se ne zna...

Kraljevski klub mora da razmišlja o nasljednicima Luke Modrića i Tonija Krosa i zato je već doveo talente poput Kamavinge i Čuamenija. Ali, upozorava Mijatović da se veterani neće predati tako lako.

- Igrači poput Modrića i Krosa mogu mnogo pomoći Belginemu. Iako Modrić neće željeti da mu pomaže, već da se takmiči sa njim. Imao 38 ili 30 godina, Luka je tip osobe koja neće tek tako potpisati ugovor sa Realom i ostati da sjedi na klupi. Ako ostane, bit će problem za onoga ko stigne. Real sigurno zna šta mu je potrebno za naredne godine – istakao je Mijatović.

Prokomentarisao je i formu Marka Asensija koji je bio jedan od ključnih igrača u pobjedi nad Valensijom, a na kraju sezone mu ističe ugovor.

- Svi smo već znali da Asensio ima veliki kvalitet. To je bio tipičan gol za njega. Vidjet ćemo kakva će biti konačna odluka sportskog sektora oko njega... Ali trenutno koristi šansu koja mu se pruža i Realovi navijači ga vole. Teško da može postati neprikosnoveni starter, ali je jasno da može biti veoma koristan – analizira Crnogorac.


Luka Modrić. Twitter

Divljački start

Duel protiv Valensije je obilježio je i divljački start Gabrijela Pauliste nad Vinisijusom.

- Nema nikakvog smisla. Vinisijus ima svoj način igre, ali nikada ne oklijeva namjerno. On nikad ne želi da uradi nešto što bi se moglo shvatiti kao nepoštovanje. Kao što je bivši sudija Ituralde rekao tokom prijenosa, mislio sam da ovakvi potezi više ne postoje. To je nešto što ne smije da se dešava. Koliko god da si nemoćan, moraš se kontrolisati, rekao je Mijatović.

Zadovoljan je Mijatović što je Real preskočio još jednu prepreku i nastavio trku sa Barcelonom.

- Nije lako igrati ovakvu vrstu utakmice kada znaš da je Barcelona jučer već pobijedila. Pogotovo protiv rivala kao što je Valensija koja je uvijek nezgodna, bez obzira u kakvoj je formi. Veliko je ovo olakšanje, ostali smo na pet bodova zaostatka i još smo živi - zaključio je junak Realove sedme evropske titule.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.