AHMET EJUP TURKASLAN

Vijest o smrti objavljena u programu uživo: U ruševinama pronađen golman Malatije

Nikad te nećemo zaboraviti, predivna osobo, kazao je

U programu uživo potvrđena informacija o smrti golmana. Screenshot

S. S.

7.2.2023

Iz turske Malatije koju su zadesili razorni potresi stižu loše vijesti. Tamošnji drugoligaš Jeni Malatijaspor je službeno objavio da je završena potraga za golmanom Ahmetom Ejupom Turkaslanom, nažalost, s tragičnim ishodom.

- Naš golman, izgubio je život podno ruševina u potresu. Počivaj u miru. Nikad te nećemo zaboraviti, predivna osobo - poručili su iz kluba na službenom Twitter profilu.

Podsjetimo, građevina u kojoj je živio sa svojom suprugom urušila se pod silinom zemljotresa, a spasioci su uspjeli izvući i spasiti njegovu suprugu, dok njemu nije bilo traga.

Ona je dala upute spasiocima gdje bi se on mogao mogao nalaziti, a tokom jučerašnjeg dana stizale su informacije kako je pronađeno njegovo beživotno tijelo. No iz vodstva turskog drugoligaša stigao je demantij.

Nažalost, danas su potvrdili tužnu vijest. Posebno je emotivno bilo u direktnom televizijskom prijenosu kada je trener turskog drugoligaša Jilmar Vural u suzama potvrdio da je završena potraga za golmanom te da su ga pronašli ispod ruševina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.